4. 10. 2021 | Klub

Muži B: Proti Újezdu Praha 4 jsme nezvládli dvě standardní situace

Po dvou výhrách nás čekal těžký soupeř - Újezd Praha 4. Tým s ambicemi na příčky nejvyšší. Svou roli potvrdil i v Jinonicích. Stačilo k tomu deset minut v prvním poločase a dvě využité standardní situace, rohové kopy z pravé strany. Stále tak zůstáváme na prvním nesestupovém místě s šestibodovým náskokem. Teď nás čeká rezerva druholigové Viktorie Žižkov na jejím stadionu.

Ve 27. minutě přišla zbytečná ztráta míče na vlastní polovině a následný nedůrazný odkop. Hosté pronikli protiútok po pravé straně zakončený střelou, kterou musel Vyčichl vyrážet na roh. Po něm následovala hlavičku, kterou Vyčichl tntokrát s námahou vyrazil jen před sebe a dorážející Štefan neměl problém zasunul míč do sítě.
Ve 36. minutě přišla situace jak přes kopírák. Po dlouhém výkopu brankáře hostů jsme odvrátili míč na aut. Vzápatí přišel roh a opět z pravé strany. Na malém vápně si na míč vyskočil neobsazený Pěnkava a hlavou jej umístil přesně k tyči.
Stav 0:2 se už do konce zápasu nezměnil. Zkušený tým hostů hru kontroloval a my jsme byli směrem dopředu jaloví.

Trenéři obou soupeřů viděli zápas takto:
Jan Rajnoch (Motorlet B): „V přípravě hráčům říkáme, že Újezd má zkušený zkonsolidovaný mančaft a umí si pomoct standardníma situacema a dostaneme dva góly z rohu. Je to pořád dokola. Co si řekneme před zápasem, na hřišti vůbec neplatí. Všechno je úplně obráceně a takhle to rozhodně dál nepůjde. Pokud někdo chce k tomu přistupovat takhle, tak vtýmu nemá co dělat. Teď to samozřejmě nezměníme co se týče kádru, ale samozřejmě, pokud se to nezlepší, tak se nad tím budeme muset hodně zamyslet. Chybí zodpovědnoust, touha ten výsledek zvrátit, špatný pohyb, absolutně nic, co bychom chtěli hrát. Samozřejmě nějaké dvě šance jsme tam za stavu 0:0 měli, bohužel je neproměnit a Újezd to potrestal. Má dobrý a zkušený mančaft. Bohužel jsme zase zptátky, kde jsme být nechtěli. Pořád nemůžme říkat, že kluci jsou mladí a nezkušení. Jestli chtějí hrát něco výš, tak už by na sebe měli vzít nějakou zodpovědnost. Takhle to prostě dál nepůjde.”
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Se třemi body jsme spokojení,s předvedenou hrou určitě ne. První půle byla jakžtakž vyrovnaná, ale druhá půle se nám moc nepovedla. Soustředili jsme se na udržení výsledku, takže jsme toho moc nepředvedli.”

4. 10. 2021
Lubor Mírek