22. 3. 2022 | A tým

Z výletu do Karlových Varů jsme se vrátili s prázdnou

Nedělní dopoledne, krásné slunečné počasí a do fotbalového areálu v Karlových Varech Drahovicích si našly cestu takřka čtyři stovky natěšených diváků na souboj dvou týmů z popředí třetiligové tabulky. K nedělnímu obědu odcházeli spokojení jen s výhrou domácí Slavie. Fotbal samotný jim moc zážitků nepřinesl.

Od úvodního hvizdu sudího Dohnala byly k vidění jen časté souboje a vysoké nakopávané míče. Na obou stranách vázla souvislá kombinace a tak nebylo divu, že moc vzruchu před brankami k vidění nebylo.

K poločasové přestávce se tak šlo do kabin z stavu 0:0. Po hodině hry se trenér Poustka snažil oživit hru mužstva hned trojnásobným střídáním. Své ovoce to nepřineslo. Naopak v 71. minutě přišla série chyb, která vedla k brejku domácích. Střídající Debellis vlétl do vápna, protáhl se kolem Dolejše a prostřelil Vyčichla – 1:0.

V závěru jsme si vytvořili mírnou převahu, která nakonec mohla ve druhé minutě nastavení znamenat vyrovnání. Do vápna domácí Slavie se prosmýkl Rataj, ale sám před brankářem Chárou nezvolil dobré řešení a trefil jen bezmocného gólmana. Pak už se pískal konec a z lázeňského města jsme se vraceli bez bodů, s pachutí špatného výkonu.

Trenér Martin Poustka byl po zápase hodně zklamaný: „Byl to jeden z nejhorších zápasů který jsme odehráli. Litoval jsem i diváků, kteří byli přítomní, protože z obou stran se hrál příšerný fotbal, který se asi nikomu nemohl líbit. Co se týče hry, tak není co hodnotit. Míč byl neustále ve vzduchu, nebo v soubojových situacích. Opravdu nebylo k vidění nic fotbalového na obou stranách. Soupeř využil brejkovou situaci po sérii našich chyb a díky tomu zvítězil 1:0. Ještě v závěru jsme mohli, z jediné šance zápasu, výsledek zkorigovat, ale asi jsme si to nezasloužili. Michal Rataj to tam špatně řešil. Musím opravdu zopakovat, že zápas se nám vůbec nepovedl. Kluci se nedrželi plánu a pokynů, logickým vyústěním byl takovýhle výkon a nulový bodový zisk.”


foto: slaviakv.cz

22. 3. 2022
Lubor Mírek