1. 2. 2021 | A tým

Poslední podzimní kolo a bod z Příbrami

V posledním podzimním kole ČFL jsme jeli v neděli před polednem do Příbrami. Sezonu jsme tam zakončili remízou, kterou nakonec trenér Poustka označil za spravedlivou. Stínem zápasu bylo vážné zranění Honzy Dolejše hned v úvodu zápasu, po kterém skončil v nemocnici. Přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat na fotbalový trávník.

Zápas jsme začali aktivně. Tu zastavila nešťastná 8. minuta. Dolejš si naběhl před branku domácích na centr z levé strany. Střetl se s vybíhajícím brankářem a zůstal bezvládně ležet na zemi. Pískal se faul našeho hráče na brankáře. Na hřiště musela nosítka a následoval převoz RZS do nemocnice.
Po delší pauze se pokračovalo. Zranění spoluhráče naši hru až do konce poločasu očividně poznamenalo. Do kabin se šlo k poločasové přestávce za bezbrankového stavu.
Po pauze jsme hru oživili a domácí začali postupně přehrávat, přicházely i šance. Ta nějvětší v 64. minutě. Rychlý protiútok po levé straně domácí ještě zstavili, ale akce ještě pokračovala a přišel faul v šestnáctce. Pískala se penalta. Míč si vzal Žížala, ale vystřelil doprostřed branky, kde zůstal stát brankář Bleha av klidu míč lapil.
V 80. minutě Žížala své zaváhání napravil. Naběhl si před branku na přízemní centr z pravé strany, v souboji s domácím obráncem se prosadil k dorážce a šli jsme do vedení. To trvalo jen krátce. Domácí rozehráli z půlky, přišel dlouhý nákop do naší šestnáctky, který jsme ještě odvrátili. Následně jsme ale už akci domácích nezastavili a Vokřínek po zemi zamířil přesně k pravé tyči. Stav 1:1 už se do konce nezměnil. Podzimní část sezony jsme tak zakončili remízou a v tabulce na 7. místě s 23 body.

Trenér Martin Poustka hodnotil nakonec remízu jako spravedlivou: „O výsledku nakonec rozhodly dvě minuty v závěru, ale celkově o zápase rozhodly jiné věci. Měli jsme dobrý vstup do zápasu a ten vyvrcholil bohužel vážným zraněním Honzy Dolejše při útočném rohu, kdy se střetl s brankářem. Musela ho odvézt sanitka k vyšetření a stále leží v Příbrami v nemocnici s hraněním hlavy.. To s námi otřáslo, nikdo nechce vidět hráče ve stavu v jakém Honza byl. Na druhou stranu na té malé umělce se jsme se chvilku vyrovnávali jak s tím povrchem a rozměry, a taky s jednoduchou hrou domácích a ne úplně jasnými verdikty rohodčího, které tam v prvním poločase probíhaly. Druhou půli už jsme se s tím vším vypořádali podstatně líp a řekl bych, že jsme měli víc ze hry a dobré brankové příležitosti. Bohužel Žížala neproměnil penaltu. Napravil to pak gólem v 80. minutě. Bohužel jsme to vedení neudrželi dlouho a domácí obratem skore srovnali. Myslím si ale, že to byl takový ten remízový zápas Příbram byla lepší v prvním poločase, my naopk ve druhém. Takže asi remíza zasloužená.”

1. 2. 2021
Lubor Mírek