12. 4. 2022 | Klub

S Hostivaří spokojenost jen s třemi body

Zápas zhodnotil lakonicky a výstižně trenér Jan Rajnoch: „Za tři body jsem rád, ale to je jediné pozitivum.” Nic to ale nemění na skutečností, že s Hostivaří to bylo už deváté vítězství naší rezervy v řadě, čtvrté na jaře. Dvěma góly k tomu přispěl střelec jara David Hrabina.

Hostivař vlétla do zápasu bez bázně a hany. Zle nám zatápěla a nad vodou nás držel brankář Vojtěch Hlous, který si přetáhl dres Motorletu přes hlavu teprve ve druhém utkání. My jsme měli jen pár náznaků šancí. Už ve 4. minutě se k dorážce po akci Hrabiny nedostal Jánský. Ve 35. minutě netrefil míč pořádně z hranice vápna Simaichl. Stejný hráč už se prosadil ve 44. minutě. Po autovém vhazování jsme kopali roh. Na centrovaný míč si naskočil právě náš kapitán, byl u něj dřív než brankář Slavík a nasměroval ho do sítě.

Sedm minut po přestávce hosté chybovali v rozehrávce. Míče se zmocnil Hrabina a po zemi k bližší tyči přidal druhý gól. Z tři minuty ale hosté zápas opět zdramatizovali. Laštovka si po rohovém kopu našel míč v šestnáctce a pohotově snížil na 2:1.

V 64. minutě jsme míč dokázali odvrátit po zmatcích v šestnáctce. Dlouhý nákop Vacka si našel Hrabina a mazácky zakončil k bližší tyči na 3:1. Na tomto skóre už se do závěrečného hvizdu nic nezměnilo.

Jak viděli zápas trenéři obou soupeřů:

Jan Rajnoch (Motorlet B): „Dneska to od nás nebyl vůbec povedený zápas. Měli jsme špatný pohyb, neměli jsme první balóny. Soupeř hrál velmi dobře, organizovaně. Vytvořil si šanci a dneska nás hodně podržel brankář. Měli jsme víc štěstí než rozumu. Z nějakých pološancí jsme dali tři góly. Když si vzpomenu na zápas na podzim. Tam jsme byli jasně lepší a nakonec prohráli. Takže je to možná z tohoto pohledu spravedlivé. Je to pro nás varovný prst, že takhle by to nešlo, ale nedělám z toho žádné závěry. Každý zápas se nepovede, každopádně to byl náš nejhorší na jaře. Za tři body jsem rád, ale to je jediné pozitivum.”

Petr Procházka (Hostivař): „Dneska jsme měli šest nebo sedm čistých gólovek, dali jsme jeden gól. Po naších chybách jsme dostali tři. Dojeli jsme tak na neproměňování šancí. Jinak zápas měl svou kvalitu, bylo to nahoru dolů, myslím si, že asi zatím na jaře Motorlet takhle nikdo netlačil. Až do konce se bál o výsledek. Z obou stran to byl fyzicky náročný zápas. My jsme navázali na druhý poločas se Žižkovem, takhle bych chtěl, aby kluci hráli fotbal. Jsem rád, že jsme vydrželi hrát fyzicky náročný fotbal celých devadesát minut.”

12. 4. 2022
Lubor Mírek