10. 5. 2022 | Klub

V lokálním derby dominovalo mládí

V pátek podvečer na pěkně připraveném hřišti přivítalo domácí Béčko tradičního rivala Uhelné Sklady. V porovnáni s minulými sezonami jsme do utkaní vstupovali jako jasný favorit. Při pohledu na zápis o utkání bylo přitom zřejmé, že půjde o střet generací.

Na soupisce našeho tymu se objevili hned 4 hráči dorazového dorostu, přičemž nejostřílenější Sehedi nastoupil v základní sestavě. A byl to právě on, kdo otevřel skóre po rychlé souhře na levé straně. Šlo o jeho první trefu v dospělé kategorii. Aktivitu levé strany zanedlouho podtrhl Marek Pokorný, který se blýskl krásnou střelou z 25 metrů a na konci 15. minuty bylo vedeni dvoubrankové, 2:0.

Občasné výpady hostujícího týmu byly poměrně nebezpečné, nicméně kontrolu nad zápasem si soustavně udržovali díky slušnému pohybu a okamžitému represinku po ztrátě míče domácí hráči. Do šancí se dostával především útočník Jánský, nakonec to však byla posila z A týmu Dominik Nátr, který zúročil rychlou akci po pravém křídle, 3:0.

Druhý poločas přinesl ještě větší převahu v držení míče a první minuty v dospělé kategorii pro další mladíky, Čubu a Žižku. Z množství šancí jsme se prosadili dvakrát, když se branky konečně dočkal Jánský. Konečnou podobu výsledku zpečetil Matyáš Vacek, který svou ranou zdatně sekundoval Marku Pokornému v souboji o branku zapasu. Za rozhodnutého stavu se do hry dostal i náhradní brankář Josef Švarc, další dorostenec.

Alexandr Sehedi odehrál 66 minut a potvrdil, že mezi dospělým a dorosteneckým fotbalem je výrazný rozdíl: "Rozdíl byl především v důrazu a rychlosti. První gól je určitě velmi příjemná a povzbuzující věc, dokázal jsem si tím, že to jde i ve chlapech, až tak příjemné to však nebylo pro mojí peněženku... V celku si myslím, že pokud budu dále v tomto duchu pokračovat, tak vše bude v pořádku."

V příštích zápasech se dá určitě očekávat větší odpor soupeřů. Každopádně věříme, že náš "juniorský" tým bude stále prokazovat, že na jaře patří mezi vůbec nejlepší celky Pražského přeboru. Start mladých kluků z dorostenecké kategorie je navíc příslibem pro příští sezónu 2022/23. Pánové jen tak dál👍

Vyjádření trenérů:
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Myslím, že výsledek je pro soupeře milosrdný. Asi se na něm podepsalo, že hrál před pár dny mistrovský zápas. Co mohlo být lepší, je výše skóre, mohli jsme dát více branek. Jsem rád, že jsme předvedli pěkné akce. Těší mě, že naskočili do sestavy i mladíci z dorostu a dařilo se jim dobře.“
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „Minule jsem tým pochválil, tentokrát ale není za co. Nezopakovali jsme výkon proti béčku Žižkova. Soupeři jsme věnovali dvě úvodní branky, Motorlet B se prosazoval kombinační hrou. V půli jsem se ještě snažil motivovat tým, ale za celý zápas jsme vlastně neohrozili branku, mohli jsme dostat i více gólů. Na to, že jsme hráli v úterý, se nebudu vymlouvat. Kluci dostali volno, jen aby si odpočinuli. Čekal jsem, že Motorlet B potrápíme delší dobu, ale nepovedlo se to. Motorlet B je nejlepší rezerva, která v přeboru hraje.“


Vyjádření trenérů a statistiky zápasu převzaty ze stránky fotbalpraha.cz