16. 5. 2022 | A tým

V zápase s posledním Áčko nezaváhalo

V tradičním čase v sobotu dopoledne nastupovaly týmy k utkání v netradičním doprovodu hráčů naší nejstarší přípravky U-11. Domácí naposledy nestačili na Slavii B, když slušně rozjetý zápas ztratili během deseti minut druhé půle. Hostující Rakovník nepřijel na Motorlet vůbec v dobrém rozpoložení, když na vítězství čeká více než měsíc (naposledy proti Příbrami B).

Od úvodu také bylo zřejmé, že domácí chtějí o výsledku rozhodnout, co nejdříve. Ve 4. minutě Nátr z vlastní poloviny vybídl Vaňka, který využil svých rychlostních schopností a svůj únik zakončil střelou vedle padajícího brankáře, 1:0. Ještě více než brzký gól byla pro zápas určující 11. minuta. Rataj využil vysokého postavení rakovnické obrany a těsně před zakončením byl zastaven nedovoleně, přitom na brankáře postupoval sám, jednoznačná červená karta a hosté dohrávali první poločas v 10. Netrvalo dlouho a Motorlet přesilovku náležitě využil. Slepenými góly ve 22. a ve 23. minutě se nejprve trefil opět Vaněk, kterého následoval aktivní Dominik Nátr, v obou případech šlo o dohrání odraženého míče v pokutovém území hostů.

Vstup do druhého poločasu pro hosty nemohl být horší. Další zaváhání v obraně, další záchranná brzda a další červená karta. To běžela 47. minuta. Navíc i v tomto úseku se opakoval průběh z předchozího poločasu. Ve 49. minutě nejprve zúročil Žaloudek povedenou přihrávku Čejky, 4:0. A právě Čejka přidal za čtyři minuty další branku, když zvyšoval již na rozdíl 5 branek. Následující minuty se odehrávaly výlučně v domácí režii, nicméně našim akcím již scházela potřebná energie a skóre tak do konce zápasu zůstalo neměnné. Stinnou stránkou zápasu bylo zranění střídajícího Rossmanna, který kvůli tržné ráně na hlavě vydržel na hřišti sotva 5 minut. Zápas se tak dohrával 10 na 9.

Asistent trenéra Zdeněk Mikuš utkání zhodnotil lakonicky: "Zápas byl velmi jednoznačný, mohli jsme dát i více branek. Utkání určitě výrazně ovlivnily dvě červené karty. Po zranění Tomáše Rossmanna se zápas už pouze dohrával."

Náš A tým si připisuje povinné vítězství a upevňuje si tak postavení v horní polovině tabulky ČFL. Příští neděli nás čeká pražské derby na půdě Admiry.