23. 5. 2022 | Klub

V zápase rezerv velký obrat

Zápas Motorletu B s Viktorií Žižkov B, střet čtvrtého s šestým, sliboval zajímavou podívanou a nutno říct, že průběh zápasu diváky nezklamal. Na první branku se nečekalo dlouho, přišla v 7. minutě a byla hodně nečekaná. Vyběhnuvšího domácího brankáře Hlouse překonal vysoký centrovaný míč, který zapadl mimo jeho dosah za zadní tyč. Bylo zjevné, že naše hráče inkasovaná branka zaskočila a v následujících deseti minutách jsme hledali půdu pod nohama. Probrali jsme se až v druhé polovině poločasu, kdy nám k vyrovnání v několika momentech chyběl opravdu kousek. Do poločasu však další branka nepřišla.

Úvod druhé části nabídl déja vu. Ztráta na útočné polovině vyústila v rychlý kontr hostujícího Žižkova, který byl opět završen lobovaným zakončením přes vysoko postaveného Hlouse. Běžela 48. minuta a hosté se radovali z dvoubrankového náskoku. Scénář z prvního poločasu se opakoval téměř stoprocentně, když znovu následovala pasáž, kdy se domácí spíše hledali. Co bylo však hlavní, nepřestali věřit, že mohou zápas zvrátit na svou stranu.

Kontaktní branka přišla v 63. minutě. Na zadní tyči se nejlépe zorientoval Sehedi a svou třetí brankou ve třetím zápase korigoval výsledek, 1:2. Vyrovnávací branku vstřelil v 70. minutě Matyáš Vacek, který využil výborné individuální akce kapitána Scharfa, 2:2. Domácí byli na koni a na soupeřovu branku se valily další útoky, zejména se pak dařilo hosty překonávat v křídelních prostorech. Nápor se podařilo dovršit v 80. minutě. Walter se potáhl po pravé straně a na zadní tyči našel důrazného Kučerku, který nekompromisně dotlačil míč za záda brankáře Slaniny, 3:2.

Závěr zápasu si již náš tým zkušeně pohlídal a raduje se tak z nesmírně cenných 3 bodů. Nadále tak zůstáváme ve hře o 3. místo v Pražském přeboru.

Převzato z www.fotbalpraha.cz

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B):Díky našim chybám se soupeř dostal do vedení, posadili jsme ho na koně. Ale jinak jsme zápas měli pod kontrolou, jen nám chyběla kvalita v předfinální a finální fázi. Kluci si hrábli na dno a zápas nakonec otočili, hráče na konci chytali křeče, hrálo se v dusném počasí. Samozřejmě bych si představoval, že by se zápas vyvíjel lépe, ale byl jsem v klidu, chtěl jsem, ať si zahrajeme fotbal. Všem jsem zdůrazňoval, že každý hraje o své jméno, budoucnost. Myslím, že jsme skóre otočili zaslouženě.“
Ondřej Švejdík (Žižkov B): „Výsledná výhra Motorletu B je zasloužená. Soupeř byl lepší a pohyblivější. My jsme vstřelili dva nádherné góly. K zápasu nás bylo připraveno dvanáct. Už jsme bez pomoci hráčů z áčka, ale já jsem za to rád. Mladí kluci dostali šanci si vyzkoušet, jaké to je odehrát celý zápas. A ukázalo se, že nám chybí kondice. Někdy nás chodí trénovat pět, to je špatné a pak ruším tréninky.“