25. 10. 2021 | A tým

S Domažlicemi jsme si rozdělili po bodu

Před sezonou velký favorit, ale Domažlice podzim úplně nezvládly a před zápasem byly před námi jen o bod. Tento rozdíl zůstal i po zápase. Rychle jsme šli sice do vedení, ale v 25. minutě se pískala penalta a hosté vyrovnali. Na dělbě bodů se až do konce zápasu už nic nezměnilo.

První velkou příležitost měli hosté, ale Černý pálil pouze do břevna. Následně kopaly Domažlice rohový kop a z něj udeřilo, překvapivě na druhé straně. K odvrácenému míči se dostal Akosah, kolmou přihrávkou dopředu hledal spoluhráče. Limberský míč netrefil zrovna nejlépe a poslal ho vlastně do běhu Žížalovi, který si sám proti brankáři dokázal poradit a uklidil ho přesně k tyči.

Rychle jsme mohli vedení i navýšit. Proti střele Rayana skvěle zásahl brankář Brych, z blízkosti s trochou štěstí vyrazil míč mimo branku. Velkou šanci měli i hosté, ale technickou střelu Mužíka z přímého kopu dokázal Mihálek bravurně vyrazit. Ve 25. minutě přišel náš faul na útočné polovině. Hosté následně poslali dlouhý míč po pravé straně dopředu, kde se jej zmocnil Hrubý, kličkou se dostal do šestnáctky, kde byl faulován a rozhodčí Kvítek ukázal na penaltu. Míč si na bílý puntík postavil Mužík, poslal Mihálka na opačnou stranu než kam vystřelil a bylo vyrovnáno.

Ve druhé půli jsme si vypracovali dvě velké šance, ale vedení jsme na svpu stranu nestrhli. Proti příležitosti Žížaly skvěle zasáhl Brych a zmařil i pokus Akosaha.
V poslední minutě se hosté domáhali penalty za ruku bránícího Fotra. Sudí posoudil jeho zákrok v souladu s pravidli a ukázal jen na rohový kop. Čekání na něj vyplnila strkanice hráčů obou týmů. Sudí Kvítek se na to nemohl dívat a zápas ukončil.

Trenér Martin Poustka byl s remízou spokojený: „Zápas s Domažlicemi měl svojí kvalitu a určitě k tomu přispěli oba soupeři. Především v útočné fázi se určitě bylo na co dívat, protože oba týmy hrály otevřenou partii. Nám se povedl vstup do utkání. Soupeř korigoval po penaltě. Byly tam další příležitosti. Myslím si, že remíza je asi spravedlivá. Nicméně šancí na to, strhnout vítězství na svojí stranu jsme měli o něco víc než Domažlice. Na druhou stranu ale Domažlice působily hodně zkušeným, sehranějším dojmem. Takže nakonec si opravdu myslím, že si spravedlivě oba týmy rozdělily po bodu.”
Pro Domažlický Deník zápas zhodnotil trenér Domažlic Pavel Vaigl takto: „I když jsme se na to připravovali, znovu jsme do zápasu špatně vstoupili. Sice jsme měli první šanci, ze které jsme trefili břevno, ale pak z vlastního rohu dostaneme gól. Už je to trošku únavné. Za chvíli jsme mohli dostat druhou branku a bylo by po nás. Naštěstí se tak nestalo a poté jsme hru vyrovnali. Ve druhé půli už to byl spíš boj než nějaký pohledný fotbal. Za bojovnost kluky musím pochválit, Motorlet je silný soupeř a na jeho hřišti se zkrátka často nevyhrává. Remíza je spravedlivá.“

25. 10. 2021
Lubor Mírek