21. 6. 2022 | Mládež

IFSP Cup 2022 ovládl Meteor

Ve dnech úterý 14. 6. a středa 15. 6. se na Motorletu uskutečnil již 5. ročník turnaje IFSP Cup. Do turnaje po roce opět zasáhly největší pražské kluby, včetně pražských „S“ Sparty a Slavie, mezi účastníky dále nescházela Mladá Boleslav či obhájce titulu z předchozího ročníku Football Talent Academy. Chybět samozřejmě nemohl ani zástupce pořadatele turnaje Motorlet Praha. Tato sportovní akce je již tradičně určena věkové kategorii U-11. Zajímavostí přitom je, že se turnaj odehrává ve formátu 7+1 na ½ hřiště a pro hráče se tak jedná o „generálku“ na nadcházející soutěžní ročník.

Po dobu turnaje panovaly letní slunné podmínky s velmi vysokými teplotami, a přestože se hrálo uprostřed pracovního týdne, hráči se mohli těšit z výrazné podpory rodičů a dalších sympatizantů. Ve dvou dnech se utkalo celkem 11 týmů systémem každý s každým, přičemž takový formát dokáže nejspravedlivěji určit ty nejlepší. K vidění bylo dohromady 55 zápasů a padlo úctyhodných 170 branek.

Jednoznačným vítězem turnaje se nakonec stal pražský Meteor, když zakončil turnaj s jedinou remízou (jinak 9 výher), s nejvyšším počtem vstřelených branek (41) i s nejnižší počtem obdržených gólů (5). Na druhém místě se umístila pražská Slavia se ziskem 22 bodů. Stupně vítězů doplnil její největší rival pražská Sparta, která zaostala o jediný bod (21). Domácí Motorlet se v letošním ročníku umístil na velmi důstojném 6. místě. Od lepšího umístění jej dělil lepší vzájemný zápas s dalším tradičním soupeřem z hlavního města s Duklou (0:1 ve prospěch Dukly. V rámci slavnostního vyhodnocení, kterého se osobně zúčastnil i bývalý reprezentační záložník Marek Matějovský, byly vyhlášeny 3 individuální ocenění: cenu pro nejlepšího brankáře si odnesl Ondřej Pich (Football Talent Academy), nejlepším hráčem byl zvolen David Bednár (Mladá Boleslav) a odměnu pro nejlepšího střelce si „vystřílel“ autor 11 gólů Jakub Hanzal (Meteor Praha).

Turnaj měl opětovně velký úspěch, na čemž má bezpochyby výrazný podíl spolupořadatel turnaje, MČ Praha 5. Městská část Praha 5 turnaj mládeže znovu podpořila po finanční stránce i osobní účastí svých zástupců. Slavnostní výkop obstaral radní MgA. David Dušek, u závěrečného vyhodnocení pak asistovala referentka MČ Praha 5 paní Erika Ortmannová. Jedná se o potvrzení dlouhodobého partnerství MČ Praha 5 s největším fotbalovým klubem na jejím území v oblasti podpory mládežnického sportu.

Děkujeme všem zástupcům organizačního výboru, fanouškům, trenérům a především samotným hráčům, kteří se významně podíleli na krásné fotbalové akci. Doufáme, že v příštím roce navážeme již 6. ročníkem a snad po letech znovu přivítáme nejednoho zahraničního účastníka.

Umístění týmů:

1. Meteor Praha

2. Slavia Praha

3. Sparta Praha

4. Bohemians Praha

5. Dukla Praha

6. Motorlet Praha

7. Viktorka Žižkov

8. Povltavská fotbalová akademie

9. Mladá Boleslav

10. Football Talent Academy

11. Admira Praha

Individuální ocenění:

Nejlepší střelec: Jakub Hanzal (Meteor Praha), 11 vstřelených branek

Nejlepší hráč: David Bednár (Mladá Boleslav)

Nejlepší brankář: Ondřej Pich (Football Talent Academy)