27. 6. 2022 | Klub

Oslava výročí 110 let ve velkém

Každé výročí je důvodem k oslavě, o to více to platí v případě kulatých „narozenin“. Právě takového jubilea se přitom v roce 2022 dočkal i náš klub Motorlet Praha, který slaví 110 let od svého založení. Jako den oslav byla vybrána sobota 18. 6. a nutno konstatovat, že celá akce proběhla ve velkém stylu.

Den odstartovala utkání mladších přípravek Motorletu se spřízněnými kluby. Kategorie U-7, U-8 a U-9 se postupně utkaly s výběry Uhelných Skladů, Zličína, Košíř či Sparty, kterou reprezentoval místní dívčí tým. K vidění byla spousta gólů na malé i větší branky a především radost našich nejmenších hráčů.

Oficiální začátek dětského dne byl stanoven na 13. hodinu. Pro děti i rodiče byl připraven bohatý a velmi pestrý program. Na velké UMT byl rozprostřen skákací hrad a další zajímavé atrakce pro volnočasové aktivity. Na spodní malé UMT si děti mohly vyzkoušet řadu fotbalových disciplín, mezi kterými jednoznačně vyčnívala uzavřená aréna určená pro fotbal 1 v 1. Vedle standardního občerstvení, které pravidelně poskytuje Bistro U kopačky, mohli návštěvníci zavítat a okusit nejrůznější stánky s jídlem i pitím.

Hlavní program měl několik částí a probíhal přímo na hlavním stadiónu. Na úvod přišlo velké fotbalové klání: Ve 14:00 domácí tým, složený z legend a trenérů Motorletu, přivítal atraktivního soupeře, vyhlášený výběr Amfory. V jejím dresu nastoupili bývalí vynikající hráči jako Jan Berger, či Jan Rada. K vidění byli i známí herci a osobnosti českého showbyznysu, mezi nimiž vyčníval například Roman z Kamene. Za Motorlet nechyběli trenéři A, B týmu Martin Poustka, Zdeněk Mikuš či Jan Rajnoch. Trenéry mládeže zastupoval David Vrchota Machurka. O slavnostní výkop se postarali Jiřina Bohdalová a paní Zelenková. Utkání, které doprovázeli svým komentářem Václav Tittelbach a Petr Salava, nabídlo spoustu zajímavých momentů na obou stranách, přičemž zápas skončil zaslouženou remízou 7:7.

Po třetí hodině následoval slavnostní nástup všech mládežnických kategorií našeho klubu, a to od U-6 do U-19. Před slušně zaplněnou tribunou následně vystoupili moderní gymnastky SK Motorlet Praha, pod vedením trenérky Ksandrové. Tím byla zakončena sportovní část slavnostního dne.

Tu kulturní odstartovala v 16:00 jedna z největších osobností českého showbyznysu, když se představil sám Michal David! V průběhu jeho koncertu byl předán šek na 25 000 Kč, který věnovala skupina sympatizantů v čele s Michalem Suchánkem na dobročinné účely. Oficiální program zakončilo vystoupení zpěvačky Nikolety Spalasové a skupiny Fathers band.

Na pódiu byli představeni další významní sportovci plavkyně Barbora Seemanová či atlet Patrik Šorm. Zúčastnili se i probíhající autogramiády, na které nescházeli odchovanci AC Sparta Praha jako Dominik Plechatý, Jan Fortelný či Martin Suchomel. Doprovodný program ozvláštnila i dražba podepsaných originálních dresů, přičemž za nejvyšší částku 10 000 Kč se vydražil dres Patrika Schicka z Bayeru Leverkusen. Celou akci moderovali Patrik Rokl a především předseda klubu pan JUDr. Rudolf Blažek. „Motorletu přeji, aby i další 10letka byla minimálně stejně úspěšná, jako ta právě uplynulá.“

Návštěvníky rovněž přivítali nejvyšší představitelé městských částí, konkrétně pak starostka MČ Praha 5 Renáta Zajíčková a starosta MČ Praha 13 David Vodrážka.

Všichni doufáme, že fotbal na Motorletu čekají plodná léta plná sportovních úspěchu. Motorlet má dlouhodobé ambice, být výkladní skříní mládežnického fotbalu a zároveň na úrovni dospělého fotbalu se dále úspěšně reprezentovat v České fotbalové lize.
Všichni si přejeme, aby se v dalších 10 letech dařilo tyto smělé cíle naplňovat. Motorletu VŠE NEJLEPŠÍ!!!