14. 1. 2023 | A tým

První přípravné utkání dopadlo vítězně

První přípravný zápas jarní sezóny jsme odehráli na domácím hřišti v kombinovaném složení proti divizní Libiši.

První přípravný zápas jarní sezóny jsme odehráli na domácím hřišti v kombinovaném složení proti divizní Libiši.
Do zápasu jsme nastoupili v sestavě :

Šmerda - Zelenka, Čipera, Alahmady, Hrabina - Vaněk, Rataj - Pokorný, Hroník, Blažek - Gozy.

Celý první poločas jsme měli hru pod kontrolou, nicméně hosté hrozili z nebezpečných protiútoků, z kterých se v 7. minutě a 34. minutě dostali do vedení 2:0. Naše převaha byla platonická a bez střelby, většinou končící na hranici soupeřova vápna. Přesto po jedné z mála akcí končících zakončením pár sekund před půlí po centru Pokorného odrazem od těla zavěsil Gozy.

Během půle oba týmy prostřídali některé hráče. Obraz hry se více vyrovnal, soupeř opět hrozil z rychlých brejků, ale gólman Šmerda se několikrát vyznamenal a zabránil nejméně dvěma či třem možným gólům. Motorlet byl ve druhé půli výrazně nebezpečnější v útočné fázi než v první půli a v 65.minutě se trefil z penalty Hrabina na 2:2. Šance se následně střídaly na obou stranách. V 79.minutě napřáhl z 25 metrů střídající Konstantinidis a trefil se přesně nechytatelnou střelou pod břevno na 3:2. Pět minut před koncem se po pěkné kombinaci dostal do vápna zprava Blažek, který přesně našel po zemi Konstantinidise, pro něhož nebylo složité ze tři metrů zakončit na konečných 4:2.

Ohlas trenéra Poustky: Z obou stran se jednalo o úvodní utkání přípravného období a podle toho to po dlouhé pauze i vypadalo. Hrál se hodně nepřesný fotbal bez pohledných akcí a brankových příležitostí. Obě mužstva hodně prostřídala, což kvalitě hry taky moc nepřidalo. Diváka tak v chladném počasí mohlo potěšit alespoň skóre a 6 gólů.

14. 1. 2023
Radek Ptáček