24. 10. 2021 | Klub

V Třeboradicích rozhodl Simaichl ve čtvrté minutě nastavení

Na hřiště třináctých Třeboradic zajížděla naše rezerva s jasným cílem vybojovat tři body a ještě více odskočit od pásma sestupu. To se nakonec podařilo až v nastavení, když po nepřímém kopu ve vápně Simaichl po zemi propálil míč do sítě a pískal se konec. Cesta ke třem bodům byla po vyloučení Rossmanna hodně trnitá.

Od začátka jsme byli aktivnější, ale ke vstřelení branky jsme se ne a ne dostat. Nepodařilo se to za celý první poločas.

Vše podstaté se tak odehrálo až ve druhé půli v závěrečných třiceti minutách. V 53. minutě jsme se ve vápně domácích k zakončení nedostali a následoval dlouhý nákop dopředu. Na míč prodloužený na půli hlavou za obránce si naběhl domácí střelec Jůzek a svůj samostatný únik proti Vyčichlovi zakončil zkušeně a domácí šli do vedení.
Druhou morovou ránu jsme dostali v 79. minutě. Na půlce byl faulován Rossmann Chaloupkou. Povolily mu nervy a domácího hráče ležícího na trávníku nakopl. Nemohlo následovat nic jiného než červená karta.
V oslabení však kluci nesložili zbraně a hnali se za bodovým ziskem. Za pět minut bylo vyrovnáno. Centrovaný míč do vápna odvrátila domácí obrana před vápno. Tam si ho našel Ircing, připravil si ho a zacílil přesně. Domácí brankář se po míči vrhal marně.
Vše spělo k dělbě bodů, ale přišla čtvrtá minuta nastavení. V nepřehledné situaci v šestnáctce Třeboradic se zorientoval rozhodčí Šaróka a nařídil nepřímý volný kop v náš prospěch. Po krátkém přistrčení po zemi vypálil Simaichl a míč se zatřepetal v síti - 1:2!
Už se ani nerozehrávalo z půlky a pískal se konec. Vydřené, ale šťastné vítězství bylo na světě.

Oba trenéři hodnotili zápas takto:
Radek Klouček (Třeboradice): „Motorlet byl lepší a asi zaslouženě vyhrál. Ale je to škoda dostat rozhodující gól takto v závěru a ještě proti deseti. Dali jsme sice na 1:0, ale od té doby jakobychom čekali na gól, až nám ho někdo dá. Vůbec jsme neudrželi míč. Zkrátka jsme si o to koledovali, až jsme ho dostali. Před zápasem se zranil Viktorin a vypadl nám. Ve 12. minutě se zranil Klouček a tak jsme to zase nějak látali. Na ten bod to ale bylo, bohužel jsme dostali rozhodující gól v poslední minutě. S tím už se nedalo nic dělat. Musíme hrát dál. Kdybychom hráli alespoň takhle, tak by to šlo.”
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Myslím si, že jsme odehráli slušný zápas a to vítězství si nakonec zasloužili. Zkomplikovali jsme si to ve chvíli, kdy jsme dostali branku, místo toho, abychom v první půli nějaký gól dali. Neustoupili jsme od své hry, ikdyž jsme dostali zbytečnou červenou. Poslední dva tři zápasy už z mužstva cítím takovou tu týmovost. Kluci si konečně uvědomili, jak se to hraje a jak se o to má hrát. Dneska musím pochválit všechny hráče. V deseti jsme to otočili, klobouk dolů. Ještě máme dvě kola a doufám, že je zvládneme. Sestava se tak nějak poskládala a hráči začínají hrát to, na co mají a co umí. Kluci se konečně vyrovnali zkušenému soupeři. Chvílemi to bylo nervozní a Rossmannovi ulítly nervy.”

24. 10. 2021
Lubor Mírek