28. 2. 2023 | A tým

Martin Poustka: Výsledkově se potřebujeme posunout výše, to je prvořadým cílem

Jarní část sezony neprodleně klepe na dveře. Fotbalový Motorlet čeká důležitý úkol v podobě záchrany A-týmu v třetí nejvyšší lize. Před sobotním domácím duelem s Přešticemi jsme vyzpovídali hlavního trenéra Martina Poustku, kterého jsme se ptali na hodnocení zimní přípravy, ale také na to, jaký cíl má Motorlet pro jarní část.

V aktuální rozjeté sezóně je Motorlet na 13. místě. Na nesestupové pozice je dělí pouze dva body. O Motorletu by se dalo taktéž hovořit jakožto "remízovému králi", protože z patnácti duelů se jich hned šest řešilo dělbou bodů.

Jak jste byl spokojen se zimní přípravou?
Zimní přípravu bych zhodnotil jako nejhorší za svojí dosavadní trenérskou kariéru. S takovou marodkou jsem se ještě nesetkal a bohužel nám takový stav ovlivnil veškeré plány.

Co se týče marodky, v některých komentářů jste říkal, že Motorlet má moc zraněných hráčů, jak to s nimi vypadá?
Marodi se postupně a pomalu zapojují. Ale nejméně tři hráči nám v průběhu jara zřejmě moc nepomohou, jejich zranění jsou vážnější a bohužel si je přivodili na testech do vyšší soutěže nebo přenesli z předchozího angažmá.

Ohledně jarní části sezóny, tak zde cíl v podobě záchrany je víceméně tím nejpravděpodobnějším cílem?
Výsledkově se potřebujeme posunout výše, to je prvořadým cílem.

Co byste chtěl vzkázat fanouškům fotbalového Motorletu a na co je můžete nalákat, aby přišli na první mistrovské utkání?
Pauza od posledního soutěžního utkání byla dlouhá, takže věřím, že i naši fanoušci se těší, až se druhá polovina soutěže rozjede a budou si moci sobotní dopoledne zpestřit našimi zápasy. Doufám, že jim tento víkendový čas dokážeme zpříjemnit výsledkem i předvedeno hrou.


V sobotu 4.3. od 10:15 na domácím hřišti přivítáme tým Přeštic, který okupuje desátou příčku tabulky a je pouhé tři body na dostřel. Přijďte podpořit Motorlet za záchranou v třetí nejvyšší soutěži!

28. 2. 2023
Radek Ptáček