19. 10. 2021 | A tým

Derby s Loko Vltavín jsme nezvládli

Druhé pražské derby v řadě nám body nepřineslo. Po domácím zápase s Admirou jsme tentokrát z Holešovic po souboji s Loko Vltavín odjížděli s prázdnou. Na dvoubrankový náskok domácích jsme sice reagovali kontaktním gólem, ale na vyrovnání už jsme nedosáhli. Domácí sehráli nedávno vydařené utkání MOL Cupu s Baníkem Ostrava, ve kterém prohráli až v prodloužení, takže jsme věděli, že nás nečeká nic jednoduchého. A to se od samého začátku zápasu potvrzovalo.

Hráči Vltavínu bylo mnohem víc na míči a viditelně nás přehrávali. Ve 23. minutě jsme ještě jejich šanci po přímém volném kopu z pravé strany přežili a míč dokázali odvrátit. Za dvě minuty však už bylo zle. Přišla chyba v rozehrávce na půli hřiště, vynásobená nešťastným uklouznutím a domácí kontr byl smrtelný. Pejša si naběhl na kolmou přihrávku za obranu a šel sám na Mihálka. Ten jej při pokusu o kličku poslal k zemi a pískala se penalta. Tu proměnil sám postižený Pejša. Trošku se štěstím, Mihálek si na míč sáhl ale vyrazit ho nedokázal - 1:0.

V 57. minutě domácí své vedení navýšili na 2:0. Po zmatcích v naší štěstnáctce se nakonec míč odrazil od tyče k Veselému, který už jej stačil dostrkat do sítě. Šťastný gól pro domácí, smolný pro nás.
Jiskřičku naděje jsme vykřesali v 62. minutě. Na oblouku pokutového území si míč k přímému kopu připravil Rayan. Poslal ho přesně k levé tyči a domácí brankář Koblenc se jen ohlédl, zaregovat nestačil - 2:1. Víc už jsme nestihli a z Holešovic se vraceli bez bodů.



Trenér Martin Poustka po zápase neskrýval zklamání: „Jeden z našich nejslabších výkonů v podzimní části. Především do útočné fáze jsme byli prakticky bezzubí. Celkově jsme podali průměrný, až podprůměrný výkon. Na druhou stranu, pro diváka to byl z obou stran nic moc koukatelný fotbal. Nicméně my jsme v tomto zápase byli prakticky neškodní a málo nebezpeční. Takže panuje určitá nespokojenost s tím, jak jsme se v derby s Vltavínem prezentovali.”

19. 10. 2021
Lubor Mírek