3. 4. 2023 | Mládež

Víkendový servis mládeže (1.4-2.4.)

První aprílový víkend musíme vyzdvihnout souboj naší U19, která porazila Lokomotivu České Budějovice 4:1! Udělala tím velký krůček k vytouženému postupu do vyšší soutěže.

Česká divize dorostu, skupina A

FK Motorlet Praha U19 - TJ Lokomotiva České Budějovice 4:1 (1:1)

Hodnocení trenéra Pavla Frýborta:
V prvním utkání ze série těžkých zapasu, kluci získali 3 body. A dostali se tak v tabulce před dnešního soupeře. Utkání bylo plné osobních soubojů a navíc soupeře ovládla panika a neustálé komentování dění na hristi. Velke plus dnešního utkání je, ze kluci otočili nepříznivý vývoj z 0:1 a zdolali, nyní už (ex)lídra skupiny.


Pražský přebor staršího dorostu

Fotbalová akademie Alexe Zbura - FK Motorlet Praha U18 2:2 (1:1)
Hodnocení trenéra Martina Vališe:
Souboj o čelo tabulky. Ve finále asi zasloužená remíza, První polčoas aktivnější domácí, druhý poločas my. FAAZ jsme dostali na koně chybou, z které se dostal do vedení a my se díky tomu báli hrát a jen nakopávali míče, schovávali se do kombinace. Po vyrovnání jsme byli aktivnější, ale těsně před poločasem jsme z penalty opět prohrávali. Do druhého dějství jsme si něco řekli a byli aktivnější my, po zásluze vyrovnali, ale k obratu nám chybělo i štěstí. Z výsledku jsme zklamání, ale bod nakonec musíme brát.

Česká divize dorostu, skupina A
FK Motorlet Praha U17 - TJ Lokomotiva České Budějovice U17 9:0 (3:0)
Hodnocení trenéra Jiřího Dědiče:
Soupeř přijel v oslabené sestavě a v jeho výkon byl spíše očekávání, kolik dostanou gólů. Od začátku do konce jsme kontrolovali hru a soupeři nedovolili jedinou střelu ani jediný roh. První poločas se skvěle dařilo prokonavat obranu hostů dlouhými míči. Ve druhém poločase jsme zlepšili kombinační hru na krátko a to se zdálo jako efektivnější.


Pražský přebor mladšího dorostu
Fotbalová akademie Praha U17 - FK Motorlet Praha U16 0:6 (0:4)
Hodnocení trenéra Lukáše Nachtigala:
V prvních minutách zápasu jsme se hledali. Góly padaly po hezkých akcích. Kluci pochopili, když budeme v pohybu a nabízet se, tak umíme hrat i hezký fotbal. Měli jsme spoustu šanci, které jsme neproměnili.

Česká divize žáků, skupina A
SK Benešov U15 - FK Motorlet Praha U15 0:3 (0:1)

Česká divize žáků, skupina A
SK Benešov U15 - FK Motorlet Praha U15 6:1 (3:1)
Hodnocení trenéra Jana Kokštejna:
Bohužel náš dnešní výkon nedosahoval kvalit soupeře. Nebyli jsme schopný se vyrovnat pohybem, ale ani fotbalovostí. Bojíme se hrát a uchylujeme se nesmyslnému nakopávání. Z naší strany velmi smutné utkání.

Česká liga žáků, skupina C
FK Viktoria Žižkov U13 - FK Motorlet Praha U13 1:5 (0:2)

Hodnocení trenéra Petra Peška:
My celý zápas v poklidu kontrolovali hru, skóre mělo být vyšší (neproměnili jsme 2 pokutové kopy). Velmi dobře jsme bránili a soupeře skoro nepouštěli do nebezpečnějšího zakončení. Všichni hráli svůj standard, velmi dobrý výkon předvedl Kian Ono.

Česká liga žáků, skupina C
FK Viktoria Žižkov U12 - FK Motorlet Praha U12 5:7 (3:3)
Hodnocení trenéra Davida Epperta:
Souboj s týmem který měl po třech zápasech devět bodů. Hodně fyzicky vyspělé mužstvo, malé hřiště, souboje atd. Naštěstí jsme se v tomto ohledu soupeři dokázali přizpůsobit, rychlou kombinaci se dostávali za ně a podle mě zasloužene vyhráli, přestože soupeř měl hodně nebezpečných střel. Utkání mělo emoce, hádky, souboje, kluci chtěli vyhrát, to mám radost.

Zimní liga pro kategorii U11
FK Motorlet Praha U11 - Fotbalová akademie Alexe Zbura 26:6

Hodnocení trenéra:
Nominace byla bez horalů, nikomu nebudu zakazovat hory, ale přednost dostali kluci kteří chodí na všechno. Určitě jsme nebyli v TOP sestavě, ale hra vypadala velmi dobře. Dnes hlavně kombinace hřáli u srdce. Zimní liga byla pro nás až příliš lehká, snad bude příští náročnější.

3. 4. 2023
Redakce