10. 4. 2023 | Mládež

Víkendový servis mládeže (8.4.-9.4.)

Prodloužený víkend se nesl v duchu fotbalových zápasů naší mládeže, která si vesměs připisovala samé hezké dominantní výkony a body do tabulek.

Česká divize dorostu, skupina A
Jiskra Domažlice U19 - FK Motorlet Praha U19 1:2 (0:1)
Hodnocení trenéra Pavla Frýborta:
Hráči sehráli první utkání na přírodní trávě proti houževnatě bránícímu týmu. Nakonec se podařilo vstřelit dva góly a upevnit si pozici v tabulce.

Pražský přebor staršího dorostu
FK Motorlet Praha U18 - SK Union Vršovice U19 4:0 (3:0)
Hodnocení trenéra Martina Vališe:
Druhá půlka se víceméně dohravala a někteří hráči po včerejších zápasech za U19 a U17 jeli na spořící režim. I přesto jsme další šance neproměnili což je škoda. Při vší účtě k soupeři, za týden nás čeká těžší prověrka, kterou je nutné zvládnout.

Česká divize dorostu, skupina A
Jiskra Domažlice U17 - FK Motorlet Praha U17 2:3 (1:2)
Hodnocení trenéra Karla Kaprála:
První poločas jsme ovládali, kontrolovali míč a bohužel nebyli schopni vstřelit více branek. Do druhého poločasu jsme vystřídali a bohužel hra šla výrzaně dolů - chybělo sebevědomí, chuť rozhodnout. Škoda, že kluci nedokázali více přetavit věci z tréninku do zápasu, protože v tréninku byli tento týden výborní. Nakonec se nám podařilo vyrovnaný stav zlomit pět minut před koncem zápasu. Do příštího týdne musíme zlepšit standardní situace, protože jsme všechny dostali z rohových kopů.

Pražský přebor mladšího dorostu
FK Motorlet Praha U16 - ABC Braník U16 3:0 (1:0)
Hodnocení trenéra Lukáše Nachtigala:
Dnešní zapas se mi v celku líbil, až na pár herních situaci, které doufám brzy odstraníme. Soupeře jsme do ničeho nepustili až na pár věcí. Chybí nám instinkt zabijáka, který by proměnoval šance. Šancí máme dost, ale nedokážeme šanci proměnit. Největší smutek dnešního zápasu je zranění Tomáše Smetany, který si zlomil na třikrát nohu a čeká dlouhá pauza.

Česká divize žáků, skupina A
FK Junior Strakonice U15 - FK Motorlet Praha U15 0:6 (0:2)
Hodnocení trenéra Jiřího Strnada:

Česká divize žáků, skupina A
FK Junior Strakonice U14 - FK Motorlet Praha U14 0:5 (0:1)
Hodnocení trenéra Jana Kokštejna:
Utkání s týmem ze spodku tabulky. Povinná výhra, která pro nás bohužel nyní nebyla jednoduchá. První poločas velmi slabý poznamenán nepřesnostmi. O poločase jsme si vše řekli a vystřídali tři hráče, kteří hru rozhýbali a vše bylo jinak.

Česká liga žáků, skupina C
FK Motorlet Praha U13 - FK Mladá Boleslav U12 7:1 (4:1)

Hodnocení trenéra Petra Peška:
Tentokrát bohužel proti o rok mladšímu soupeři. Přišlo podcenění a sice po pvních 30 minutách jsme vedli 2:0, ale klukům jsem o pauze řekl, že horší ubulenou limonádu jsem neviděl snad dva roky. Další dvě třetiny už to bylo o ničem jiném. Boleslav jsme zatlačili a vytvořili si spoustu šancí a soupeře do ničeho nepustili. Branku nám dali po ojedinělé akci. Za šedesát minut musím kluky pochválit, za prvních třicet opravdu ne.

Česká liga žáků, skupina C
FK Motorlet Praha U12 - FK Mladá Boleslav U11 9:5 (3:1)
Hodnocení trenéra Davida Epperta:
Soupeř přijel o rok mladší. My jsme první dvě třetiny utkání dominovali a soupeře do ničeho napouštěli. Dařili se nám hezké kombinace a střely že střední vzdálenosti. Poslední 30minutovka byla ale něco otřesného, přestali jsme si plnit úkoly a hrát na půl plynu. Taky jsme za to inkasovali 4 branky.

Miniliga pro kategorii U11
Hodnocení trenéra:
Do nového ročníku Miniligy jsme šli bez osmi hráčů naší TOP10 a byl jsem moc zvědavý, jak to vlastně bez kluků ze základu zvládneme a i podle očekávání jsme to zvládli velmi dobře.
FK Motorlet - SK Polaban Nymburk 6:0 První zápas byl lehčí, Nymburk patří v soutěži k tomu slabšímu, chvíli jsme si zvykali na bahno, ale nakonec se naše fotbalovost prosadila.
FK Motorlet - FK Dukla Praha 2:0 Dukla měla velké, rychlé, důrazné kluky, hrozili z brejků. My hezké kombinace a souboje 1v1. Vzadu konstruktivní odebírání a skvělé vyvážení míče, hezký zápas a zasloužená výhra.
FK Motorlet - FK Neratovice-Byškovice 2:3 Tady i přes výsledek veliká spokojenost. Absolutní herní dominance s týmem, který patří ke špičce v naší kategorii, oni dva góly po velkých hrubkách našeho gólmana negolmana, dva kluci, kteří nám chytají nebyli. Jsem zvědavý, jaké to bude příští týden až nás doplní ti, co dnes chyběli.

10. 4. 2023
Radek Ptáček