17. 4. 2023 | Mládež

Víkendový servis mládeže (15.4.-16.4.)

Kateogorie U19 udělala další velký krok k postupo do ligové příslušnosti! Ve vypjatém utkání rozhodli o vítězství Motorletu v 93. minutě rohovým kopem, který směřoval přímo do branky zásluhou Jakuba Kulíška. Samé se povedlo kategorii U18, která z poslední akce vstřelila gól a rozhodla o výhře Motorletu nad Vyšehradem. Kategorie U17 dominantním výkonem doslova sfoukla jako svíčku Přeštickou U17 vysoko 8:0! A poslední dorostenecká kategorie vyhrála 3:0 nad Střešovicemi.

Česká divize dorostu, skupina A
FK Motorlet Praha U19 - TJ Přeštice U19 3:2 (1:1)
Hodnocení trenéra Pavla Frýborta:

V utkání o 1. místo jsme 2x vedli, ale až poslední gól byl vítězný. Soupeř dotahoval vždy po individuální chybě v obraně. Naši hrači si vytvořili řadu šancí, ale až poslední byla proměněna.

Pražský přebor staršího dorostu
FK Slavoj Vyšehrad U18 - FK Motorlet Praha U18 3:4 (1:0)
Hodnocení trenéra Martina Vališe:
Infarktový zápas, ve kterém se nám nedařilo hrát naší hru a víc se bojovalo než hrálo. 3x jsme prohrávali, přesto se kluci nevzdali a v nastavení, v deseti lidech po zranění jsme zápas otočili. Hned po gólu byl pískán konec. Tři body důležité, hra ideální nebyla, ale je to těžké pokaždé v jiné sestavě.

Česká divize dorostu, skupina A
FK Motorlet Praha U17 - TJ Přeštice U17 8:0 (4:0)
Hodnocení trenéra Karla Kaprála:
Poslední vzájemný zápas jsme se soupeřem vyhráli 4:2 a byl to boj. Dnes naopak od začátku jednoznačná dominance, tlak na bránu, rychlá práce s balonem a naprosté diktování hry v první půli. Padali krásné branky a kluci měli hlad. Bohužel o poločase jsme se uspokojili, ačkoliv to nebyl cíl. I když jsme mohli přidat více branek, výkon nesplnil očekávání. Za první poločas ale kluci zaslouží uznání, mělo to velmi vysoké parametry.

Pražský přebor mladšího dorostu
FK Motorlet Praha U16 - SK Střešovice U17 6 3:0 (1:0)
Hodnocení trenéra Radka Ptáčka:
Po bídném prvním poločase přišla velká promluva s hráči. Přizpůsobili jsme se hře soupeře, který měl o něco víc silovější a větší kluky než máme my, ale nebyl to od nás fotbal, který od kluků očekáváme. Ve druhém poločase jsme konečně nechali míč na zemi, hra se zlepšila a v některých fázích nám jen chyběl větší klid v zakončení, Odměnou nám byly tři vstřelené branky a udržené čisté konto. Chybí nám stále více komunikace, která se ale každým zápasem a tréninkem zlepšuje. Děkujeme kategorii U17 za půjčení dvou hráčů, kteří ale jinak patří do kategorie U16.

Česká divize žáků, skupina A
SK Senco Doubravka U15 - FK Motorlet Praha U15 0:2 (0:1)
Hodnocení trenéra Jiřího Strnada:
Soupeř se nachází ve spodní části tabulky, ale byl to opravdu šikovný soupeř. Snažili se hrát konstruktivní fotbal a první půlku byli jasně lepší. Nedali pološanci naopak náš tým dal ve 43. minutě gól do šatny. Druhá půlka byla od nás už lepší, ale přesto to nebylo dobré. Musíme se zklidnit ve hře. Výhra je fajn, ale výkon měl daleko k ideálu.

Česká divize žáků, skupina A
SK Senco Doubravka U14 - FK Motorlet Praha U14 2:2 (1:2)
Hodnocení trenéra Jana Kokštejna:
Velké zklamání a bohužel nepochopitelný pro mě výkon některých hráčů. Ač se o tom bavíme, že nechceme podcenit soupeře (poslední), tak se tak děje. Je pravda, že nejsme v herní pohodě. A ztráta našich hráčů (Rusnak, Blažek, Podhora) kteří tvoří kostru je znatelná. Začátek dobrý hned jsme šli do vedení 3. min., ale pak útlum a nedokázali jsme využít řadu míčů které šli do vápna. V obranné fázi často špatné řešení. Za stavu 2:2 náš velký tlak, ale bez gólů. Nemáme klid v koncovce a řešíme to špatně. Budeme muset něco změnit. Máme nad čím přemýšlet.

Česká liga žáků, skupina C
FK Motorlet Praha U13 - VOLNÉ KOLO

Hodnocení trenéra Petra Peška:

Česká liga žáků, skupina C
FK Motorlet Praha U12 - VOLNÉ KOLO

Miniliga pro kategorii U11
Hodnocení trenéra: Celkově spokojenost, i když fotbal umíme hrát výrazně hezčí. Zahráli si skoro všichni hráči a jsem nesmírně rád, že kluci fotbalově rostou.
FK Motorlet - FK Admira Praha 7:1
FK Motorlet - SK Kladno 2:1
FK Motorlet - FK Neratovice-Byškovice 3:2

17. 4. 2023
Radek Ptáček