18. 10. 2021 | Klub

Béčko si s chutí zastřílelo na Vyšehradě

Na umělé trávě Vyšehradu jsme od začátku domácí rezervu začali přehrávat a převážně se tak hrálo na polovině domácích. Skóre zápasu se ale dlouho neměnilo. Až do závěru poločasu. Nejdřív domácím ještě pomohlo břevno, ale v rozehrané 45. minutě už to přišlo. Náš přímý volný kop z pravé strany a přesná hlavička Simaichla na bližší tyč - 0:1.

Pět minut po přestávce už se gólová stavidla otevřela naplno. V 50. minutě se šikovně proháčkoval do vápna Vacek a po zemi zacílil přesně. Třetí gól přišel v 69. minutě a stál za to. Rossmann pálil z přímého kopu a přes celou branku zamířil přesně k tyči. Pokus domácího brankáře Lorenze míč vyrazit byl marný.

Do konce zápasu zbývalo ještě dvacet minut a skore se měnilo ještě dvakrát. V 75. minutě domácí obrana náš útok zastavila jen za cenu faulu, a protože k němu došlo ve vápně, pískala se penalta. Tu bezpečně proměnil Simaichl. Vystřelil na druhou stranu, než kam se vrhnul brankář. Tečku za zápasem udělal výborně hrající Rossmann. Obral o míč jednoho z domácích obránců, vlétl s míčem do vápna a po zemi na zadní tyč upravil na konečných 0:5.
Dvěma góly tak v výhře výrazně přispěl Tomáš Rossmann, bývalý hráč Vyšehradu. A jedinou opravdu velkou šanci Vyšehradu B měl Martin Klán, ale neproměnil ji. Mimochodem odchovanec Motorletu.



Zápas zhodnotili trenéři takto:
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Béčko Motorletu produkovalo běhavý a agresivní styl hry. První poločas i tak žádné šance nepřinesl, přesto jsme těsně před pauzou inkasovali po standardce gól na 0:1. Ve druhé půli už soupeř dominoval a přidal další čtyři branky. Na rozdíl od předchozího zápasu v Královicích, kde jsme hráli dobře a vytvořili si spoustu příležitostěžký tí, jsme tentokrát měli jedinou gólovou šanci, ani tu jsme ale neproměnili.”
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Věděli jsme, jak na tom Vyšehrad je, ale každý zápas je jiný, takže se mohlo stát cokoliv. Kluci k tomu přistoupili poctivě a zápas jsme měli rozhodnout už dávno v první půli. Pět branek je nakonec slušných. Navázali jsme na výkon ze Žižkova. Přístupem a vším jsme za vítězstvím šli od začátku a asi by bylo špatné kdybychom to dneska nezvládli. Teď nás čeká těžký zápas v Třeboradicích.”

18. 10. 2021
Lubor Mírek