11. 10. 2021 | A tým

Tři body v derby s Admirou

V dalším domácím zápase nás čekalo derby s tradičním pražským soupeřem Admirou. Zápas jsme nezačali nejlépe a po prvním dějství jsme prohrávali 0:1. Po přestávce však přišel obrat a třemi góly jsme vývoj utkání překlopili na svou stranu. Soupeř sice ještě vstřelil kontaktní gól, ale vyrovnat už jsme mu nedovolili. Tři body zůstaly v Jinonicích. Teď nás čeká další derby, tentokrát v Holešovicích na hřišti Loko Vltavín.

Derby pro nás nezačalo dobře a už v 18. minutě jsme prohrávali. Akci hostů zahájil zprava Venc, následně Zahálka přihrávkou našel Zárubu a ten k tyči zakončil - 0:1. Celý první poločas jsme tahali za kretší konec a tak se šlo do kabin za těsného vedení hostů.
O přestávece byl z kabiny slyšet zvýšený hlas trenéra Poustky a druhá půle už vypadala jinak. Ve 49. minutě jsme získali výhodu pokutového kopu. Rayan nařízenou penaltu namířil k pravé tyči, když brankář Keller zvolil opačnou stranu a bylo vyrovnáno. V 64. minutě už jsme šli do vedení. Po rohovém kopu hlavičkoval přesně pod břevno Krajinský. A za další tři minuty už jsme vedli o dvě branky. Hned v 67. minutě využil svého postavení po závaru před brankou Admiry Fotr a zblízka zvýšil na 3:1. Za dvě minuty však hosté zápas zdramatizovali. Čermák se protáhl mezi našimi obránci a snížil na 3:2. Cenné vítězství už jsme uhájili.

Trenér Martin Poustka měl z vítězství v derby pochopitelně radost: „S vítězstvím určitě panuje spokojenost. V derby to těší dvojnásob. Na druhou stranu proti nám stál dobrý a kvalitní soupeř. První půli jsme určitě tahali za kratší konec, protože jsme se nedrželi určitého plánu. Nedařilo se nám držet míč na svých kopačkách. Bylo tam jen pár kloudných akcí a málo zakončení. Po trochu důraznější promluvě v kabině a změně v taktice a rozestavení jsme převzali iniciativu a výsledkem bylo, že jsme poměrně rychle dokázali otočit skore v náš prospěch. Soupeř vzápětí zkorigoval a my místo toho, abychom utkání dohráli a přidali další gól, tak jsme byli zbytečně nervozní a soustředili se spíš na to, zbytek zápasu ubránit a zakřičet si radostí. Určitě jsme využili toho, že Admira, která hraje svým stylem, má kvalitní mužstvo s řadou zkušeností, se momentálně potýká s nějakými problémy se složením defenzivních řad a o to jsme se to asi měli trošku snažší.”
Trenér Admiry František Peřina hodnotil derby pro klubový web takto: „Z utkání v Jinonicích jsem zklamán především výsledkem. Prohráli jsme po šňůře osmi zápasů, ve kterých jsme bodovali, a po prvním poločase jsem věřil, že tuto sérii můžeme protáhnout. Do zápasu jsme vstoupili dobře a aktivně, stejně tak jako náš soupeř. To vedlo k tomu, že se hrál otevřený fotbal na obě strany, důrazně a v rychlém tempu s poměrně množstvím šancí na obou stranách. První poločas byl velmi vyrovnaný a my jsme byli šťastnější, že jsme jednu ze svých šancí proměnili po výborné akci Zahálky se Zárubou. Utkání rozhodlo prvních dvacet minut druhého poločasu. My jsme nezachytili jeho začátek, nebyli jsme dostatečně koncentrovaní tak, jako v prvním poločase, a dopustili jsme se několika chyb a nedůrazů v defenzivní činnosti. Hráči Motorletu naopak byli v této fázi lepší, dostali nás pod tlak, brzy vyrovnali brankou ze správně nařízené penalty a začali nás přehrávat. Poté jsme inkasovali další branku po rohovém kopu, který zahrál soupeř opravdu skvěle, a razantnímu zakončení se dalo jen těžko zabránit. Byla to opravdu ukázková standardní situace. Daleko nejvíc mě mrzí třetí inkasovaná branka, kdy jsme opět díky nedůrazu dovolili soupeři dostat se do blízkosti naší branky a nebyli jsme schopni opakovaně odkopnout míč, přestože jsme k němu měli blíže než soupeř. Tato branka se nakonec ukázala jako rozhodující.”

11. 10. 2021
Lubor Mírek