8. 6. 2023 | Mládež

Starší dorostenci to dokázali!

Je tomu tak. Fotbalový stadion Motorletu Praha zažil dorosteneckou oslavu postupu do ligy dorostu. Po roční odmlce se podařilo splnit cíl a mládežnické týmy se vrací zpět do ligové příslušnosti.

Celá sezóna se potýkala různými nástrahami. Ať už v podobě týmů z horních pater tabulky nebo také menší početnou soupiskou kategorií U19+18. Trenéři ve složení: Pavel Frýbort, Tomáš Chaloupka, Martin Vališ a David Machurka si s těmito nástrahami dokázali poradit a právem tak mohou slavit postup do ligové příslušnosti.

To celé okomentoval Pavel Frýbort, hlavní trenér kategorie U19:
''Hráči dokázali přenést spolupráci v herních činnostech z tréninku do utkání a ve svých soutěžích zvítězit! V soutěži U19 Motorlet neprohrál 27 utkání v řadě z celkových 30. Dále jsme nastříleli nejvyšší počet branek ze všech českých a moravských divizí staršího dorostu v rámci ČR. Souboj o vítěze v obou soutěžích se uskutečnil ve velmi nízkém počtu hráčů (cca 12 na každé mužstvo) a kladl na hráče mimořádné požadavky zejména na skutečnost, že si nejdou „jen tak ťuknout a bavit se“, ale že musí zvítězit, což bylo zdůrazňováno v každém ze 175 tréninků v sezóně to znamená ve čtyřech trénincích týdně.''

Klíčová byla jarní část sezóny:
"Jarní část byla jasně v dominanci, co se týče výsledků a kvality předvedené hry pod kontrolou Motorletu. Utkání s Loko České Budějovice, Přešticemi a Příbramí nabídlo strhující herní tempo, kdy zcela zaslouženě kluci slavili vítězství a díky kterým došlo k bodovému odpoutání od dvou největších rivalů v tabulce."

Motorlet taktéž nasadil do jarní části sezóny hráče, který poprávu vyhrál nejlepšího střelce soutěže:
"Podstatným přestupem byl pak příchod útočného esa Kennetha Ani Chigozie, který se stal nejlepším střelcem soutěže."

Došlo taktéž na uznání hráčům:
"Velké uznání patří hráčům, kteří nejen svojí účastí, ale i předvedeným výkonem absolvovali ve velkém množství dvojutkání o víkendu za U18 a U19 a významně tak přispěli svým přístupem ke splnění cíle. Jedná se v první řadě o Matyáše Novotného, Jardu Mráze, Kristiana Mandzyuka, Foremana Lucase, Denise Vrchotu, Jáchyma Budína, Jáchyma Kendíka a Filipa Veselého a v podzimní části Sebastiana Waisse, Adama Vorlíčka a Dominika Mareše."

Podpora vedení a trenérů nižších kategorií byla důležitá
Velké díky patří Karlovi Kaprálovi, který pomáhal řešit problémy, vzniklé nízkým počtem hráčů pro obě kategorie. Současně velké poděkování patří vedení klubu, předsedovi klubu JUDr. Rudolfu Blažkovi a novému sportovnímu řediteli mládeže Jirkovi Strnadovi a také Vladimíru Kubertovi, za jeho podíl na povedených přestupech a účasti na utkáních.

Svoji nezastupitelnou roli sehráli i rodiče hráčů, kteří vyjadřovali podporu celému týmu a také fanouškové FK Motorlet Praha mnohdy z řad přípravkových kategorií, oběma patří poděkování.


8. 6. 2023
Radek Ptáček