7. 8. 2023 | Mládež

Víkendový servis mládeže (5.-6.8.)

První mistrovská utkání mají za sebou naše dorostenecké kategorie. V lize dorostu se U19 a U17 představila na domácím hřišti proti soupeři z Ústí nad Labem. Kategorie U18 a U16 "doma" v Dobrovízi sehrály zápas proti Neratovicím.

Česká liga dorostu:
FK Motorlet Praha U19 - FK Ústí nad Labem U19 1:3 (0:0)
Hodnocení trenéra Pavla Frýborta:

Většina hráčů se poprvé setkala s úrovní ČLD. Soupeř byl důrazný v osobních soubojích a tvrdě trestal chyby ve středu hřiště ze kterých vstřelil všechny 3 góly. My jsme snížili skore z pokutového kopu (Krátoška). Nezbývá než tvrdě makat v každém tréninku a utkání.

Česká divize dorostu, sk. B
FK Motorlet Praha U18 - FK Neratovice-Byškovice U19 0:1 (0:0)
Hodnocení trenéra Jiřího Dědiče:
Byl to boj o střed pole a o každou příležitost a šanci k zakončení. V první půli jsme kopali penaltu, ale bezvýsledně. Jinak na šance 1:1. Ve druhé půli jsme se ocitli třikrát před soupeřovou brankou, ale ke gólu to nevedlo. Naopak soupeř využil své jediné šance, kterou jsme chybou v obraně připravili my. Ani přes závěrečný tlak jsme gól nedali. Jednalo se o vyrovnaný zápas, kde více šancí na gól měla naše U18. Doplácíme na to, že nemáme golového útočníka.

Česká liga dorostu:
FK Motorlet Praha U17 - FK Ústí nad Labem U17 5:1 (2:1)

Hodnocení trenéra Lukáše Nachtigala:
Těší mě výsledek, protože jsme byli střelecky úspěšní a mohli jsme dat i více branek. Měli jsme hezké pasáže, ale i horší. Musíme přidat do defenzivní části. Po prostřídání naše hra upadala.

Česká divize dorostu, sk. B
FK Motorlet Praha U16 - FK Neratovice-Byškovice U17 5:3 (3:2)
Hodnocení trenéra Matěje Skopce:

Na to, že jsme pouze týden v přípravě se nám začátek nové sezóny vydařil. Prvních dvacet minut jsme si zvykali na vyšší tempo a důraznější hru než minulý rok v žácích. Za stavu 3:0 jsme 2 minuty před koncem poločasu dostali dva góly po obrovské chybě gólmana a stoperů. Druhý poločas jsme zvládli bez problémů a po pěkných akcích přidali další dva góly. Obrovsky nám pomohli posily, které jsme přes léto přivedli.

Přípravné utkání:
ABC Braník U15 - FK Motorlet Praha U15 5:5
Hodnocení trenéra Karla Kaprála:
Náš první zápas, domluvili jsme se soupeřem na 3x40 tak, aby kluci hráli každý 60 minut. Hráli jsme velmi fotbalově, tlačili jsme kluky do toho, ať si věří v obcházení soupeřů a ve velké míře to od nás vypadalo velmi pěkně. Bohužel jsme nejměkčí, nejmíň soubojový a nejšíleněji bránící tým asi na světě, 95% kluků ze souboje odpadne nebo souboj pro jistotu vůbec nepodstoupí. Takže spousta práce před námi!

Přípravné utkání:
ABC Braník U14 - FK Motorlet Praha U14 2:7
Hodnocení trenéra Petra Peška:
První zápas po soustředění předčil očekávání. Hra byla velmi solidní a celý zápas jsme byli víceméně lepší.

Přípravné utkání:
FK Motorlet Praha U12 - FK Meteor Praha U12 14:4
Hodnocení trenéra Václava Sochera:
Po prázdninách to bude chvíli trvat než budu spokojený, ale oproti soupeři jsme ve všem lepší. Chceme se vyrovnat nejlepším.


7. 8. 2023
Radek Ptáček