8. 10. 2021 | Klub

Béčko veze tři body z Viktorie Žižkov

Na hlavním stadionu Viktorie Žižkov se ve čtvrtek odehrál předehrávaný zápas 11. kola Pražská teplárenská přeboru. Naše béčko v něm přivítala rezerva domácí Viktorie Žižkov. Dvakrát jsme vedli, domácí dvakrát po pár minutách dokázali srovnat. Nakonec naši mladíci zápas zlomili na svou stranu gólem v první minutě nastavení a odvezli si tři body. Po vydařené akci zakončil přesně Zelenka.

Oba celky začaly zápas aktivně a hrál se zajímavý ofenzivní fotbal s řadou tvrdých, ale fér soubojů. Diváci viděli i zajímavé fotbalové akce. Ta první gólová přišla ve 25. minutě. Kombinací jsme obléhali šestnáctku domácích a pramenil z toho nakonec rohový kop. Po něm se nad domácí obránce vyšrouboval do vzduchu Martin Filip a hlavou poslal míč neomylně do sítě.
Naše radost však měla krátké trvaní. Domácí poslali míč po pravé straně, ten naší obranou propadl a Zeman se následně dostal k míči ve vápně dřív než brankář Vyčichl. Přišla rychlá klička a střela do odkryté branky. Vyrovnáno 1:1. Tento stav vydržel až do poločasové přestávky.

I podruhé jsme se dostali do vedení my. Vacek si ve vápně našel dlouhý míč, šikovnou kličkou se zbavil obránce domácích a po zemi nasměroval míč přesně k pravé tyči. I podruhé mělo naše vedení jepičí život.
Po faulu na naší polovině domácí rozehráli přímý kop. Ten jsme sice dokázali odvrátit, ale akce pokračovala. Z pravé strany poslal na naší branku spíše přihrávku než střelu Štěpánek a míč nakonec proskotačil až za záda Vyčichla. Bylo vyrovnáno.

Vše svědčilo, že zápas skončí smírně. Ale v první minutě nastavení bylo vše jinak. Předvedli jsme rychlou kombinaci, míč z pravé strany prolétl podél celé branky na zadní tyč, kde prostor zavřel Zelenka a nekompomisně zakončil. Na náš třetí gól už domácí nezareagovali a tři přeborové body se stěhovaly ze Žižkova do Jinonic.

Trenéři obou soupeřů hodnotili zápas takto:
Václav Knížek, asistent trenéra (Žižkov B): „Bylo to velice dobré utkání. Bylo to rychlý, tvrdý, fotbalový. Šance tam byly na obou stranách. Oni dali v 91. minutě gól, kdybychom ho dali my, tak jsme vyhráli my. Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas, který rozhodl ten jeden gól. Dal ho soupeř, tak vyhrál. Na přebor to byl dobrý zápas. Jak říkám tvrdý, běhavý a bojovný, prostě kvalitní.”
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Byl to velmi slušný zápas, nahoru dolů, se šancemi na obou stranách. Samozřejmě taková naše klasika. Dáme gól a za dvě tři minuty ho dostaneme. Stalo se nám to dvakrát. Podruhý už jsem si to ze srandy měřil. Trvalo to dvě minuty čtyřicetsedm vteřin. To se nám stává docela pravidelně, přestože si to pořád dokola říkáme. Myslím si že dneska jsme předvedli poctivý výkon, že jsme dobře bránili. Byl to klasický souboj béček, souboj mladých kluků. Viktorka tam má super talentované hráče. Pro diváky to bylo určitě zajímavé utkání. V 91. minutě jsme asi nakonec vyhráli zaslouženě. Dvakrát jsme vedli a asi jsme měli o malinko víc šancí. Je to pro nás obrovská vzpruha do dalších zápasů.”

8. 10. 2021
Lubor Mírek