17. 9. 2023 | Mládež

Víkendový přehled mládeže (16.-17.9.)

První víkend v sezóně, kde se podařilo vybojovat všechny body našim dorostencům. Za zmínku stojí kategorie U19, která si skvělým týmovým výkonem došla pro vítězství proti pražské Slavii a kategorie U17, která stejně jako jejich starší spoluhráči dokázali vyhrát nad stejným soupeřem.

Česká liga dorostu:
SK Slavia Praha U18 - FK Motorlet Praha U19 2:3
Hodnocení trenéra Tomáše Chaloupky:
Po dobře takticky zvládnutém utkání vezeme zaslouženou výhru. Hra byla vedena účelně pro zisk bodů a kluci si sáhli na běžecké dno.

Česká divize dorostu, sk. B
FC Chomutov U19 - FK Motorlet Praha U18 1:4
Hodnocení trenéra Martina Vališe:
Zápas ve kterém jsme byli od začátku lepší, ale naše nemohoucnost v zakončení a nesmyslná penalta nás dostala do stavu 1:0 v poločase. Kluky jsme uklidnovali, že dnes se svým přístupem neprohrají. Za tím si šli a zaslouženě zápas otočili. Konečně se prosadili hráči kteří hráli dobře, ale nepadlo jim to tam. Pomohli i kluci z lavičky. Dnes to celkově sedlo.

Česká liga dorostu:
SK Slavia Praha U16 - FK Motorlet Praha U17 0:2

Hodnocení trenéra Lukáše Nachtigala:
Těší nás výhra nad Slavií. První půle relativně docela dobrá a snažili jsme se hrát fotbal. Do druhé půle jsme si něco řekli a bohužel jsme to neplnili. Naštěstí pro nás jsme to výsledkově zvládnuli.

Česká divize dorostu, sk. B
FC Chomutov U17 - FK Motorlet Praha U16 2:4
Hodnocení trenéra Jiřího Strnada:
Povinné tři body, ale herní výkon velké zklamání. Dnes se nám nikomu nic nedařilo. Hodně zbytečných ztrát v přechodové fázi a nevynucených chyb. Opět si necháme dát gól z chyby gólmana jako každý zápas. Spousta neproměněných šancí.

Česká divize žáků, sk. A
FK Motorlet Praha U15 - SK Klatovy U15 7:1
Hodnocení trenéra Karla Kaprála:
V tomto zápase úkol jasný - vyhrát hezkým fotbalem a velkým rozdílem. Obojí jsme splnili, hlouposti s míčem jsme začali dělat až cca posledních 10 minut, což je zásadní zlepšení pro nás. Nicméně výkony hráčů se stále zlepšují, ubývá zbytečných ztrát z technických nedostatků a hra je mnohem kontrolovanější s míčem na kopačkách. Na to, že ve středu jsme měli fyzicky i psychicky velmi náročný zápas, tak dnes musím za přístup a nasazení kluky opravdu pochválit, góly a asistence byly všechny opravdu hezké.

Česká divize žáků, sk. A
FK Motorlet Praha U14 - SK Klatovy U14 8:0
Hodnocení trenéra Petra Peška:
Zápas se soupeřem který se bzde pohybovat ve spodku tabulky jsme zvládli celkem v klidu. I když soupeř měl pár zajímavých situací ale brankáři nás v obou poločasech zvládli podržet. Jsem rád, že jsme o poločase mohli prostřídat a dát velkou minutáž i klukům mimo základní sestavu.

17. 9. 2023
Radek Ptáček