17. 10. 2023 | Mládež

Víkendový přehled mládeže (14.-15.10.)

Další víkendové zápasy naší mládeže jsou již minulostí. Jak se jim dařilo a jak hodnotili trenéři jednotlivých kategorií si přečtete níže.

Česká liga dorostu:
MFK Chrudim U19 - FK Motorlet Praha U19 4:1 (2:1)
Hodnocení trenéra Pavla Frýborta:
Zápas rozhodly souboje, které jsem opakovaně nezvládli, a které nakonec skončili góly. Naše obranná řada nestačila na soupeřovy útočníky. Příští tyden hrajeme o šest bodů s Admirou.

Česká divize dorostu, sk. B
FK Meteor Praha U19 - FK Motorlet Praha U18 2:2 (1:1)
Hodnocení trenéra Martina Vališe:
Zápas na těžkém terénu plný souboů jsme první poločas byli lepší my. Druhý poločas měl více že hry soupeř. Dělba bodů ve finále asi zasloužená a bod z horké půdy Meteoru musíme brát.

Česká liga dorostu:
MFK Chrudim U17 - FK Motorlet Praha U17 4:2 (2:1)

Hodnocení trenéra Lukáše Nachtigala:
Myslím si, že naše hra snesla parametry do prvního nuceného střídání. Neustále nás sráží naše koncovka, když by byl stav po deseti minutách 3:0, tak by se nikdo nedivil, ovšem my přihrajeme soupeři a dá nám gól. Kluci se snažili ahráli to co jsme si řekli. Branky jsme dali po pohledných akcích. Zápas rozhodly nucené střídání zraněných hráčů. V 88. minutě jsme dostali dva góly a bylo hotovo. Věřím tomu, že kdybychom nuceně nemuseli střídat, tak jsme v Chrudimi vyhráli. Opět se ukázalo, ze se můžeme rovnat s kýmkoliv a vyhrát s kýmkoliv.

Česká divize dorostu, sk. B
FK Meteor Praha U17 - FK Motorlet Praha U16 4:3 (3:0)
Hodnocení trenéra Jiřího Strnada:
Katastrofálních dvacet minut prvního poločasu nás stalo body v utkání. Dvě žákovské chyby, kdy jednou dáme soupeři balon před prázdnou bránu a druhá chyba gólmana a dohánímetří brankové manko. Od chvíle kdy jsme dostali třetí gól jsme přebrali iniciativu a do konce zápasu jsme byli jasné lepším týmem. Skvělý vstup do druhé půle a vystřelení třech branek, kdy jsme v poslední minutě sahali po remíze, ale neproměnili jsme 100% šanci. Budu se opakovat jako minulý týden, ale takhle bych si představoval herní projev našeho týmu. Dnes pro nás smolná prohra, remíza by utkání slušela více.

Česká divize žáků, sk. A
FK Motorlet Praha U15 - FK Táborsko 1:0 (1:0)
Hodnocení trenéra Karla Kaprála:
Soupeř byl před zápasem o bod pod námi, tři body za prvními a věděli jsme, že to bude těžké utkání, stejně jako Písek nebo Příbram. 20 minut jsme naprosto dominovali a zaslouženě jsme šli do vedení, soupeř se nedostal ani za půlku. Jenže po brance jsme okamžitě polevili v hlavách, začali jsme vybírat zbabělá řešení, běhat bez míče a najednou se celá hra otočila. Druhý poločas katastrofální, panika, pomalé. Sice soupeř měl jen dvě šance a to ze standardek, ale nebylo to tím, že jsme hru kontrolovali. Zdaleka. Ačkoliv vítězství, které je cenné, vnímám to, jako kdybysme prohráli.

Česká divize žáků, sk. A
FK Motorlet Praha U14 - FK Táborsko U14 1:1
Hodnocení trenéra Petra Peška:
Těžké utkání s prvním v naší skupině. Prvních patnáct minut nás soupeř dostal pod velký tlak a šel do vedení po "soft penaltě" jak nám bylo řečeno hlavním rozhodčím. Postupem času jsme začali hru vyrovnávat a po krásném rychlém brejku jsme vyrovnali i skóre. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že budeme chtít navázat na konec první půle. To se povedlo a vytvořili jsme si 2 velké příležitosti. Jednou nás vychytal brankář a jednou jsme trefili tyč. Skvěle fungoval presing. Táborsko nebylo schopné se vykombinovat dále naž k půlce. Závěr byl již trošku hektický oba týmy chtěly vyhrát. V posledních vteřinách bohužel přišla od soupeře likvidační kosa z frustrace na Zeleného. Po které sudí ukončil radši zápas.

17. 10. 2023
Radek Ptáček