22. 10. 2023 | Mládež

Víkendový přehled mládeže

Největšími zápasy bylo derby v kategoriích U19 a U17. S Admirou Praha si poradily naše oba týmy, když vysokými výsledky dokázaly porazit rivala z Kobylis.

Česká liga dorostu:
FK Motorlet Praha U19 - FK Admira Praha U19 5:0 (2:0)
Hodnocení trenéra Pavla Frýborta:
Hráči předvedli odpovědný výkon v dalším velmi důležitém utkání. Soupeř si vytvořil dvě šance, my jsme byli velmi efektivní v zakončení, a to se promítlo i do konečného skóre. Hráči zaslouží velkou pochvalu.

Česká divize dorostu, sk. B
FK Motorlet Praha U16 - FK Baník Most-Souš U17 1:0 (0:0)
Hodnocení trenéra Martina Vališe:
Těžký zápas proti silnému Mostu a opět s řadou změn v sestavě jsme nebyli lepší. Most více držel míč a hrál velmi dobre. Nám se herně moc nedařilo, nahradila to ovšem bojovnost a nasazení. Přesto i my jsme si pár šanci vypracovali a to solidních. Když jsme přežili jednu soupeřovu, kdy trefil tyč, tak se štěstí také otočilo na naší stranu a po protiútoku střídajících hráčů rozhodl David Lášek. Ve finále jsme asi víc chtěli než soupeř.

Česká liga dorostu:
FK Motorlet Praha U17 - FK Admira Praha U17 7:2 (4:1)

Hodnocení trenéra Radka Ptáčka:
S dnešním zápasem jsem spokojen, zvládli jsme ho výsledkově ale hlavně herně. Oproti soupeři, který nakopával jen dlouhé míče, tak jsme byli o mnohem více fotbalovější. Těší nás vstřelené branky, výhra v derby zápase a týmový výkon, který dnes byl na jedničku. Netěší nás zranění stopera Dolejše, který má po podzimní části. A jen bych zmínil, konečně jsme začali proměňovat naše gólové šance a navíc výsledek mohl být o něco vyšší, když bychom další šance lépe dohráli.

Česká divize dorostu, sk. B
FK Motorlet Praha U16 - FK Baník Most-Souš U17 2:5 (1:4)
Hodnocení trenéra Jiřího Strnada:
Dnes i díky nedocházce a několika absencí dostali prostor hráči, kteří normálně moc nenastupují. Dnes jsme si pro změnu dali dva vlastní góly. Už se nechci opakovat pořad dokola. Nikdy jsem neviděl soupeř, ze by nám daroval góly co daruje náš tým. První půle šílená! Druhá půle opět Motorlet který znám. To, že jsme zase nedali asi pět vyložených šancí nebudu komentovat. Co nedáme to snad není ani možný.

Česká divize žáků, sk. A
FK Motorlet Praha U15 - SK Senco Doubravka U15 10:0 (2:0)
Hodnocení trenéra Karla Kaprála:
Poločas hrůzy a bídy, vedení sice o 2 branky, ale katastrofa. Od výhry s Pískem jsme asi mistry světa a slavili jsme to snad dodnes. Přitom nasazení v tréninku bylo vždy dobré. Takže bohužel musela o půli přijít jasná a důrazná domluva. Najednou kluci mluvili na sebe všichni, ukázali se jako lídři i ti, kteří doteď neměli potřebu nic říct, kluci vyhrávali každou hlavu i při standardkách a vypadali jsme skvěle. Po každé vstřelené brance kluci brali míč ze sítě a nesli ho na půli soupeři, obrovská chuť hrát. Hráli s chutí a ani nevěděli, kolik to nakonec skončilo. První půle strašák, druhá zasloužená odměna. Především mnohem více se sami hlídali v technice prováděných věcí ať už zpracování, kličky, průnikovky, uvolňování se, hra zády k bráně a odměnilo se jim to ve výsledku.

Česká divize žáků, sk. A
FK Motorlet Praha U14 - SK Senco Doubravka U14 8:0
Hodnocení trenéra Petra Peška:
Přestože jsme hráli proti lehčímu soupeři a s obměněnou sestavou, tak od prvních minut jsme soupeře nenechali vydechnout a prvních 25 minut z naší strany bylo skvělých. Poté jsme již vedli 5:0 a bohužel polevili v intenzitě. Ve druhé půli dostali prostor další hráči, kteří v divizi nedostávají moc minutáž a snažili jsme se přidat další góly. Za dnešek jsem spokojený s předvedenou hrou a čistým kontem. Jen rozdíl ve skóre mohl být bez problému dvojnásobný.

22. 10. 2023
Radek Ptáček