13. 11. 2023 | Mládež

Víkendový přehled mládeže (11.-12.11)

Mládežnické týmy odehrály svá poslední mistrovská utkání v tomto roce. Jak si naše týmy vedly si můžete přečíst níže.

Česká liga dorostu:
FK Táborsko U17 - FK Motorlet Praha U19 8:1
Hodnocení trenéra Pavla Frýborta:
Hráči selhali ve všem a ostuda za reprezentaci klubu je veliká.

Česká divize dorostu, sk. B
FK Dukla Praha U18 - FK Motorlet Praha U18 1:2
Hodnocení trenéra Martina Vališe:
Poslední zápas na hřišti suverena soutěže. Dukla od začátku dokazovala proč je první a dvacet minut nám trvalo než jsem sebrali odvahu hrát a jen nebránit. V úvodu náš brankář chytil velkou šanci, ale jinak jsme Duklu do moc věcí krom střel z dálky nepustili a i sami dvě velké šance měli.. Druhý poločas začala aktivněji Dukla a přidala pod kotel. Při určitých šancích jsme měli štěstí. Byli jsme nuceni hrát jednoduše a na protiútoky. Dva nám vyšly, kdy nejdříve střelou z dálky překvapil gólmana Šimák a poté skvělé zakoncil protiútok David. Domácí snížili v nastavení po nedůrazu ve vápně a hned po něm byl zápas ukončen. Dukla fotbalově lepší a kvalitnější, ale nasazení, srdíčko a touha něco uhrát přiklonilo štěstí na naší stranu. Jsem rád, že si kluci dokázali, že týmovým výkonem můžeme potrápit každého.

Česká liga dorostu:
FC Táborsko U17 - FK Motorlet Praha U17 1:1
Hodnocení trenéra Lukáše Nachtigala:
Začali jsme velmi dobře a Braun trefil po pěkné akci břevno. Celou první půli jsme drželi míč na svých kopačkch, soupeř hrál na brejky a nakopával míče směrem k naší brance. Kluci byli trpělivý a snažili se hrát stále fotbal po zemi. Bohužel ve druhé půli jsme ztratili míč ve středu pole a nestačili rychle zareagovat. Kluci se nevzdali a makali do poslední chvíle s tím přišla odměna v podobě gólu na 1:1, který vstřelil Novák.

Česká divize dorostu, sk. B
FK Dukla Praha U16 - FK Motorlet Praha U16 3:5
Hodnocení trenéra Matěje Skopce:
Poslední zápas podzimní části sezóny proti prvnímu týmu tabulky. Kluky musím moc pochválit za dnešní výkon a přístup k zápasu. Spousta gólů, krásné akce, bojovnost, otočení výsledku. Ten zápas měl vše. Prvních poločas jsme v 16 minutě vedli 2:0 a další 2 tutovky, které nedáme. Poté se domácí probrali a otočili zápas na 3:2. V poslední minutě jsme vyrovnali díky dlouhému autu. Gól do šatny nám velmi pomohl psychicky. Druhou půli nás souper tlačil a snažil se zapas překlopit na svou stranu. Do ničeho nebezpečného jsme je ale nepustili naopak jsme dali nádherný gól z dálky a pátý z dobrého důrazu hráčů. Výborný týmový výkon.

Česká divize žáků, sk. A
FK Junior Strakonice - FK Motorlet Praha U15 0:10
Hodnocení trenéra Karla Kaprála:
Tímto zápasem pro nás skončila podzimní mistrovská část sezóny. Obrovské uznání z mé strany ke klukům, kteří pochopili, že fotbal se musí dělat srdcem a hodně se tomu obětuje především prací mimo tréninky. Mám radost ze zaujetí a nadšení, s jakým chodí na Motorlet a hrají za něj hezký fotbal. Všichni udělali obrovský pokrok v technických dovednostech a v uvažování nad hrou jako takovou. Mám osobně radost, že začíná být jendo, kdo v divizi nastoupí, téměř každý je v posledních zápasech schopný předvést dominantní výkon. Končíme tedy zaslouženě na prvním místě, ale čeká nás pořád ještě velká spousta práce. Během zimy se budeme měřit se samými prvoligovými týmy a těšíme se na další výzvy

Česká divize žáků, sk. A
FK Junior Strakonice - FK Motorlet Praha U15 1:5
Hodnocení trenéra Petra Peška:
Hrozivý vstup do utkání kdy jsme dostali branku snad po 15 vteřinách míčem za obranu a naším špatným zastupováním. Naštěstí se kluci oklepali a zvládli ještě v první půli nastřílet 5 branek. Hlavně díky velmi účinému presingu. Do druhé půle jsme hráče prostřídali a drželi si i nadále herní převahu ale bohužel jsme již nedokázali proměnit své příležitosti a tak se stav už nezměnil.

13. 11. 2023
RP