5. 10. 2021 | A tým

O výhře v Rakovníku rozhodl jediný gól z penalty

Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce jsme byli mírným favoritem. Tuto roli jsme nakonec potvrdili a odvezli si z Rakovníka všechny tři body. K jejich zisku nám stačil jediný gól. Ve 43. minutě proměnil Žížala penaltu za faul na svou osobu a zápas tak rozhodl.

Od začátku to bylo takové neurovnané, nám se nedařilo kombinovat a domácí byli také směrem dopředu neškodní. Ohrozit naší branku se jim podařilo vlastně jen jednou, když jejich čerstvá posila ze Slavie, Brazilec Louis Felipe vysunul šikovně Červeného, ten ale v nájezdu na Michálka naštěstí poslal míč vedle branky.
A tak jsme nakonec ještě do přestávky udeřili my. Po přímém kopu Rataje zakončoval nejdříve nedůrazně Žížala. Na druhé straně se po přímém kopu domácích také nic neurodilo. Následně vhodil na pravé straně aut Walter a Rataj zacentroval před branku. Tam se k míči prodral Žížala a při pokusu o zakončení jej fauloval domácí Rendla, rozhodčí Paták pískl penaltu. Míč si na bílý puntík postavil sám postižený Žížala a poslal brankáře Rakovníka Zacha na druhou stranu, než kam zamířil. To běžela 43. minuta a jak se později ukázalo, byl to rozhodčí okamžik utkání.
Po přestávce žádnou velkou snahu o korekci výsledku domácí tým nevyvinul. Do mnoha nebezpečných zakončení jsme se nedostali ani my. Dvakrát zachránil domácí skvěle chytající Zach, jednou vykopával stoper Rendla míč z brankové čáry. Díky tomu domácí pořád žili. A v páté nastavované minutě mohlo být všechno jinak. Domácí Hradecký se objevil sám před Michálkem, pálil na zadní tyč, naštěstí těsně minul a pískal se konec.

Náš trenér Martin Poustka hodnotil zápas takto: „Ze hřiště houževnatého soupeře jsme určitě rádi za tři body. Nicméně nepodali jsme nijak pěkný, nebo pohledný výkon. V první půli byla v našem podání řada nepřesností, zbrklosti. Kluci se nedrželi taktického plánu a nic se jim zkrátka nedařilo. Pro oko diváka z obou stran nic moc fotbal, bez brankových příležitostí. Nakonec jsme šli do vedení po gólu z penalty. Ve druhé půli se naše hra určitě zlepšila. Bylo to daném stoprocentně tím, že soupeř musel dotahovat a tudíš nám otevíral hodně prostoru ve své obraně. Bohužel jsme žádný pojišťovací gól nepřidali a tak to bylo napínané až do závěru. V nastavení tam měli domácí šanci, to mi zatrnulo. Remizovat tímto gólem v 95. minutě, to by naštvalo hodně. Ale i takový je někdy fotbal. Nakonec jsme tři body uhájili a to potěší.”

5. 10. 2021
Lubor Mírek