13. 12. 2023 | Mládež

TRENÉŘI DOROSTU HODNOTÍ PODZIMNÍ ČÁST SEZONY

Hodnocení podzimních částí je tady. Jako první jsme vyzpovídali trenéry našich dorosteneckých kategorií. Naše dorostenecké kategorie v letošním ročníku účinkují v divizních a ligových soutěží.

U19
Umístění: 15. místo, 20 bodů, skóre 32:49
Nejlepší střelec: Jáchym Budín (8 gólů)
Hodnocení trenérů Pavla Frýborta a Tomáše Chaloupky:
V úvodních 6. kolech jsme získali pouze 2 body. Zlomovým momentem v podobě vyšší úrovně výkonnosti bylo vítězství proti „Cidlině Nový Bydžov“ a následná povedená šňůra utkání, která přinesla 14 bodů a zejm. výkony proti Spartě Praha a Slavii Praha byly na hranici našich možností a skvělou vizitkou klubu. Bohužel nás v podzimní části značně zbrzdila vysoká četnost zranění hráčů, která byla způsobená v mistrovských utkáních a na konci soutěže nás tak bylo 13 zdravých hráčů, což se může v jarní části vymstít. Velkým varováním jsou pro nás utkání proti Pardubicím a Táborsku kde jsme totálně selhali v podobě herního nasazení. Do jarní části soutěže nás opět čeká tvrdá práce od všech, kdo je součástí týmu, vyžadují soustředěnost na výkon, odpovědnost za chování na hřišti a v kabině, pravidelnou docházku na trénink s vysokým nasazením a pokorou.

U18
Umístění: 7. místo, 24 bodů, skóre 24:16
Nejlepší střelec: Tobiáš Štěrba (7 gólů)
Hodnocení trenéra Martina Vališe:
Podzimní část sezóny musíme ve finále hodnotit pozitivně, i když začátek byl výsledkově strašidelný. První čtyři zápasy bez bodu nečekal nikdo. Letní příprava i přátelské zápasy byly velmi dobré. Je nutné zmínit, že jsme v některých zápasech měli štěstí a mohl vyhrát i soupeř. Hru jsme postupem času uzpůsobili dle hráčů, kteří byli k dispozici a zjednodušili . Přeci jen ve starším dorostu už jde o výsledky. Velký vliv na výsledky měla týmovost a soudržnost, která každým zápasem rostla. Je třeba připomenout, že jsme vesměs hráli proti týmům o rok starším. Tým se během léta a začátku soutěže obměňoval s ohledem na potřeby U19. Přesto, že výsledky nebyly dobré, tak herně byl opak pravdou, krom utkání na Aritmě, kde jsme prohráli zaslouženě. Sérii jsme zlomili v utkání s K. Vary, které byly v popředí tabulky a byly favoritem. Bohužel zpět na zem nás posadil Braník, kde jsme inkasovali z poslední akce zápasu a po naší neproměněné 100% šanci. Nepoložilo nás to a po výborném zápase v Chomutově přišla série 9 zápasů bez porážky, okořeněné závěrečnou výhrou na hřišti lídra soutěže


U17
Umístění: 16. místo, 21 bodů, skóre 32:38
Nejlepší střelec: Ondřej Novák a Patrik Valeš (5 gólů)
Hodnocení trenérů Lukáše Nachtigala a Radka Ptáčka:
Podzimní částí hodnotím negativně výsledkově, protože ve spousty zápasech jsme to zkrátka mohli zvládat lépe. Vlivem neproměněných šancí a postavením v tabulce vypadá, že by se mohlo jednat o “malér”, ale pozitivně bereme to, že jsme s nikým herně nepropadli až na zápas s Bohemians. Ve většině případech jsme dopláceli na špatnou koncovku a lehce darované góly soupeři. Když bychom lépe proměňovali své šance tak věřím, že jsme v tabulce daleko výše. V létě jsme měli dohromady až 35 hráčů a bylo opravdu těžké zanechat jak osu týmu ,tak tým posílit. Tým se posílit podařil, udržela se kostra týmu a noví hráči přispěli k chodu týmu svými výkony. Skvělou vizitkou klubu je vítězství nad Slavií na jejím hřišti. Naším hlavním cílem bylo naučit se hrát v bloku, zajišťovat se, vystupovat a navazovat hráče, rozehrání od brankáře až po útočníka po celém hřišti. Chtěli jsme se prezentovat fotbalem, který přispívá k rozvoji hráčů a bavili tím rodiče, kteří nás navštěvovali i na venkovních utkáních, za což jim patří velké díky.


U16
Umístění: 7. místo, 2/ bodů, skóre 51:35
Nejlepší střelec: David Lášek (15 gólů)
Hodnocení trenéra Jiřího Strnada:
Tato soutěž nám neskutečně vyhovuje. Ve většině případů hrajeme s o rok starším soupeřem, který je větší a silnější. Naopak u nás převládá fotbalová stránka. Nebyl ani jeden soupeř v sezóně, který by nás přehrál fotbalově. Všechny zápasy jsme byli minimálně vyrovnaným týmem, ale dokážu si dovolit říci, že i lepším týmem. I když to z výsledku není znát, tak naše hra měla hlavu a patu. Zápas proti stejně starým Teplicím byl smolný den na obdržené branky. Jinak jsme v zápase hráli velice dobře a dokonce i o něco lépe než soupeř. Tento scénář se opakoval velmi často. Hrajeme a držíme míč, dokonce máme i hodně šancí, ale následně uděláme obrovskou chybu a prohráváme. Určitě je to pro nás další práce v tréninku a v zápasech. Těchto gólů zadarmo už nechceme dostávat tolik jako na podzim. Jinak jsem s herním projevem velmi spokojený a víme, co chceme hrát. V průběhu sezóny jsme posunuli našeho nejlepšího střelce do kategorie U18 a toto je směr klubu. Chceme ty nejlepší posouvat nahoru. Nejde nám o to, zda budeme na třetím nebo šestém místě, ale chceme vychovávat hráče, kteří se prosadí v elitním klubu a reprezentaci. V tabulce jsme na sedmém místě, jen pár bodů od třetího místa. Našim cílem bude se dále fotbalově posouvat, ale zároveň, už nebudeme chtít dostávat takové branky, jako jsme dostávali.


13. 12. 2023
RP